Nova pravila plakatiranja

'Uklanjaju nam panoe jer žele monopol u Slavonskom Brodu'

Slavonski Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
11.04.2016.
u 12:14

Komunalni redari dužni su uskladiti stanje na terenu s propisima i ukloniti panoe s nedopuštenih mjesta, kažu u mjerodavnom uredu

Zagrebačka tvrtka Outdoor Akzent pobunila se protiv postupka slavonskobrodskog komunalnog redarstva koje je, kažu, nezakonito uklonilo njihova dva reklamna billboard panoa pokraj podvožnjaka u Gupčevoj ulici. Tvrde kako je riječ o privatnoj parceli, odnosno zidu u vlasništvu HŽ-a, te da za panoe imaju valjanu lokacijsku dozvolu iz 2002. godine. Stoga su uložili žalbu drugostupanjskom tijelu.

– Zabranili su nam plakatiranje temeljem lani donesene odluke koja se, smatramo, može odnositi samo za nepostavljene panoe, a ne na postavljene prije trinaest godina. Nanijeli su nam golemu štetu – kaže direktorica tvrtke Gabriela Klarić, zabrinuta najavom Grada da će im ukloniti i preostalih 20-ak panoa u Brodu.

– Očito Grad želi monopol – kaže. Iz Grada uzvraćaju kako je izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu zabranjeno postavljanje reklama na podvožnjacima, željezničkom nasipu i drugim objektima, osim na opremi za oglašavanje koju je postavio Grad.

– Zakonska je obveza komunalnog redarstva uskladiti stanje na terenu s propisima, a to podrazumijeva i uklanjanje panoa s nedopuštenih mjesta – poručili su iz Upravnog odjela za komunalni sustav.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije