PROZVAO GA ZELENSKIJ

Ukrajinski državni odvjetnik podnio ostavku zbog skandala s vojnim rokom: 'Pojavili se lažni statusi invaliditeta'

FILE PHOTO: Ukrainian Prosecutor General Andriy Kostin attends a news briefing in Kyiv
Foto: Stringer/REUTERS
1/5
22.10.2024.
u 17:53

Kostinov ured nedavno su potresle i optužbe protiv više desetaka lokalnih dužnosnika, uključujući i tužitelje, koji su navodno zloupotrijebili svoj položaj da bi dobili status invalida.

Glavni ukrajinski državni odvjetnik Andrij Kostin u utorak je objavio da podnosi ostavku nakon skandala u kojemu su deseci domaćh dužnosnika navodno zloupotrebljavali svoj položaj da bi dobili status invalida i izbjegli odlazak u vojsku. Ostavka je uslijedila nakon sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu na kojemu se raspravljalo o tomu na koji način spriječiti korupciju i zaobići 'rupe' u zakonu koje se koriste da bi se izbjegao vojni rok.

Kostinov ured nedavno su potresle i optužbe protiv više desetaka lokalnih dužnosnika, uključujući i tužitelje, koji su navodno zloupotrijebili svoj položaj da bi dobili status invalida. "Glavni tužitelj mora preuzeti političku odgovornost za situaciju u tijelima kaznenog progona Ukrajine", napisao je predsjednik Volodimir Zelenskij u oštrome komentaru objavljenom na društvenim mrežama nakon sastanka vijeća.

Nekoliko minuta kasnije uslijedila je Kostinova objava o ostavci. Donedavni državni odvjetnik je situaciju s lažnim dijagnozama invaliditeta nazvao "nemoralnom" i složio se sa Zelenskijim da mora snositi osobnu odgovornost. "U ovakvoj situaciji smatram da je ispravno podnijeti ostavku", rekao je Kostin.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Ovo su najsigurnije zemlje u koje biste mogli pobjeći ako Putin doista pokrene nuklearni rat

FILE PHOTO: Ukrainian Prosecutor General Andriy Kostin attends a news briefing in Kyiv
1/20

Komentara 7

ST
StožerniGeneral50
18:44 22.10.2024.

Samo jako protiv korupcije u svojim redovima jer ako želite biti korumpirani i sirotinja predali bi se fuSSima.

MA
marijaqwer
19:28 22.10.2024.

Tko ih je poučio kako postati invalid , a ostvariti vojnu mirovinu?

Avatar superhik74
superhik74
18:08 22.10.2024.

Ma tko bi rekao da se u "demokrastkoj" Ukrajini mogu dogoditi takvi korupcijski skandali. Treba im dati jos pa stotina milijardi novaca EU poreznih obveznika i normalno mi bi trebali ratovati umjesto njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije