JEDAN PRITVOREN ZBOG KRAĐE, DVOJICA ZBOG PRIJETNJE

Ukrao 16.000 eura iz sefa, određen mu istražni zatvor, a on pokušao pobjeći i to vezanih nogu!?

Zagreb: Ulaz u zatvor Remetinec
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
23.07.2024.
u 09:09

No dok su ga pravosudni policajci izvodili iz sudnice te ga vodili u prostor za zadržavanje prije transporta u Remetinec, J. Z., koji je imao i lisice na nogama i rukama, pokušao je - pobjeći.

Na pomalo nesvakidašnji "pokušaj bijega", koji je u startu bio osuđen na propast, odlučio se J.Z. nakon što je 20. srpnja doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda. A tamo je završio jer ga se sumnjiči za tešku krađu. Što mu nije bilo prvi put. Jer ima podeblju kaznenu evidenciju. Ovaj put, pred suca istrage je doveden zbog provale prvo u jednu firmu, a zatim u sef  iz kojeg je  ukrao 16.000 eura. U tim novcima nije dugo "uživao" jer je uhićen, a nakon što je ispitan određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

No dok su ga pravosudni policajci izvodili iz sudnice te ga vodili u prostor za zadržavanje prije transporta u Remetinec, J. Z., koji je imao i lisice na nogama i rukama, pokušao je - pobjeći. I to skakućući  preko stepenica!?. Naravno da nije stigao ni do ulaznih vrata suda, prije no što su ga pravosudni policajci dostigli i otpremili prema Remetincu.

Tamo će mu društvo raditi i dvojac koji se sumnjiči za prijetnje. Koja je uključivala noževe. U prvom slučaju I. K. sumnjiči se da je prijetio prodavaču u jednoj trgovini prije nekoliko dana. Sve je počelo kada je pred tom trgovinom onesvijestila jedna mlada djevojka. Dok joj je spomenuti prodavač pokušavao pružiti pomoć, I. K. joj je dobacivao neprimjerene komentare. Prodavač ga je prvo upozorio da to ne radi, a zatim  ga je nazvao pedofilom. I. K. je nakon toga otišao kući i vratio se s  - majkom. Koja je prodavača tražila da se ispriča njezinom sinu, a kada to ovaj nije htio učiniti, smatrajući da nema razloga za ispriku, I. K. je izvadio nož i počeo njime mahat, vičući: - Ubit ću te!

VEZANI ČLANCI: 

Srećom to mahanje nožem je vidio slučajni prolaznik, koji je obavijestio policiju, koja je bila u blizini, pa su policajci I. K. našli s nožem u ruci. Uhićen je i pritvoren zbog opasnosti od ponavljanja djela, a ranije je prijavljivan i osuđivan zbog krađa, teških krađa, računalne prevare, nasilja....A bio je prije 20 godina osuđivan i zbog pedofilije. Usput, I. K. je i dugogodišnji ovisnik o amfetaminima.

U Remetincu je završio i A. K., koji se sumnjiči da je prijetio medicinskoj sestri bolnice u kojoj se liječi njegova sestra. Prvo je to učinio preko telefona, a zatim je i fizički došao u bolnicu gdje mu je rečeno da svoju sestru ne može vidjeti jer je dobila COVID. - Sve ću vas u hladno čelo poljubiti! -  povikao je  A. K.

Netko je zvao policiju, a u plavoj futroli koju je imao oko pasa, nađen je nož. Činjenicu da ima nož, A. K. je "objasnio": - Pa to je normalno. Svi nose nož(!?) I on je pritvoren zbog opasnosti od ponavljanja djela.

>>> Ovo su najduži mostovi u Hrvatskoj: Jedan je godinama vodio 'u nigdje', a drugi je naš najveći ponos

Zagreb: Ulaz u zatvor Remetinec
1/18

 

Ključne riječi

Komentara 1

SH
Shorv600
09:43 23.07.2024.

Da li je ubojica Banožić imao lisice na rukama i nogama,sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije