nakon atentata

Ulagači tvrde kako se smanjuje neizvjesnost: Trumpovi izgledi za pobjedu rastu nakon pucnjave

Republican presidential candidate Donald Trump holds a campaign rally in Butler
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS
1/7
14.07.2024.
u 10:43

"Koliko se sjećamo, Reaganova popularnost je porasla za 22 postotna boda u anketama nakon pokušaja atentata. Izbori će vjerojatno biti uvjerljiva pobjeda (Trumpa). To potencijalno smanjuje neizvjesnost", rekao je Nick Ferres, glavni investicijski direktor u Vantage Point Asset Managementu

Pucnjava na predizbornom skupu bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa povećava njegove izglede da ponovno uđe u Bijelu kuću, rekli su ulagači u nedjelju. Trump je u subotu ustrijeljen u uho na skupu u Pennsylvaniji, što vlasti tretiraju kao pokušaj atentata. Prije pucnjave su tržišta reagirala na izglede Trumpovog reizbora jačanjem dolara, a taj bi se trend mogao nastaviti u nadolazećem tjednu, rekao je Rong Ren Goh iz tvrtke Eastspring Investments u Singapuru.

Prva pucnjava na američkog predsjednika ili stranačkog kandidata od pokušaja atentata na republikanskog predsjednika Ronalda Reagana 1981. godine mogla bi utjecati na izborni dvoboj 5. studenog između republikanca Trumpa i aktualnog predsjednika, demokrata Joea Bidena.

"Koliko se sjećamo, Reaganova popularnost je porasla za 22 postotna boda u anketama nakon pokušaja atentata. Izbori će vjerojatno biti uvjerljiva pobjeda (Trumpa). To potencijalno smanjuje neizvjesnost", rekao je Nick Ferres, glavni investicijski direktor u Vantage Point Asset Managementu. Od slabašnog nastupa protiv Trumpa u predsjedničkoj debati prije dva tjedna, Biden se suočava sa sve većim sumnjama donatora, pristaša i kolega demokrata u njegovu sposobnost da pobijedi Trumpa i drži korak sa zahtjevnošću posla.

>>> Evo kako je tekao pokušaj atentata na Trumpa

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Trumpov skup prekinut pucnjavom: Krvavog ga micali s pozornice, pogledajte dramatične prizore

Republican presidential candidate Donald Trump holds a campaign rally in Butler
1/47

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije