analiza Dragana Bagića

Unatoč aferama HDZ u predizborni period ulazi u nikad boljoj poziciji

17.01.2023.
u 12:25

Mogu li se ponoviti scenariji iz 2000. i 2011. kad je HDZ smijenjen s vlasti? Malo je vjerojatno

Komentara 17

GA
galico
13:43 17.01.2023.

Bagić naovdi isključivo Crobarometar koji za razliku od svih ostali anketara uvijek daje 4 ili 5% više HDZ, po koji postotak manje svakom od glavnih konkurenata ( Možemo, SDP, MOST,) a uvijek ima veće brojke potpore za raznu boraniju i sitniš ( RF, HSS; HNS,IDS..) Najveći adut HDZa je višegodišnji klijentelizam, neustavan izborni zakon i neustavne popis birača uz činjenicu da drže kesu i mogu podmićivati.. Ništa drugo...Zato ih ko fol afere niti ne dotiču a Bagić se pravi pametan A isto tako nisu baš homogeni unutar HDZa..Sada je primirio Anušića žetonćićima iz nekadašnjeg SPD-a ( Rajko Ostojić, Davorko Vidovivćč itd..) ali nije nit Anušić vesla sisao jer se nije dao navući da napravi nešto radikalno.,..Tako da je jako upitno ovih 30ak % čak i uz sve što sam nabrojao...Vidim da se fine kvaziintelektualne ekipe stavilo iza Plenkijevih skuta te se nadaju

DL
Dvanaest__legija
19:07 17.01.2023.

HDZ je rak rana Hrvatske!

Avatar Cohen
Cohen
19:41 17.01.2023.

Da se radi o predizbornoj kampanji iščitava se iz Plenkovićeve današnje govorancije u Saboru. Kad za pozicioniranje Hrvatske u EU spominje Tuđmana kao zaslužnog, a za tekuća dostignuća (Schoengen i euro, valjda) zahvaljuje braniteljima, jasno je kojim djelovima izborne baze osvježava sentimente.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?