Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARTOL ŠIMUNIĆ

Ured predsjednika Milanovića: Razriješen pročelnik Kabineta, otišao je na osobni zahtjev

Šibenik: Obilježena 78. godišnjica oslobođenja Dalmacije od fašizma
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
02.05.2023.
u 16:36

Bartol Šimunić razriješen je dužnosti pročelnika Kabineta predsjednika Republike Hrvatske na osobni zahtjev, objavljeno je kratko iz Ureda predsjednika

Bartol Šimunić, pročelnik Kabineta predsjednika Republike Hrvatske, službeno je razrješen dužnosti, objavljeno je iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića ovog utorka. ''Bartol Šimunić razriješen je dužnosti pročelnika Kabineta predsjednika Republike Hrvatske na osobni zahtjev'', kratko je objavljeno, dodajući kako je odluka o razrješenju stupila na snagu 29. travnja 2023. godine. 

Kako piše na stranicama Ureda, Šimunić je rođen 1989. godine u Zadru, a diplomirao je logistiku na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu. Ranije je obnašao dužnost studentskog pravobranitelja, a bio je i član Odbora za kontrolu nastavnih procesa na matičnom fakultetu. 

Nakon završetka studija Šimunić je počeo raditi za agenciju za digitalni marketing i odnose s javnošću u kojoj radi kao konzultant i komunikacijski trener na projektima digitalne komunikacije, navodi se na stranicama, a posebno na projektima implementacije društvenih mreža u medijima. Osim toga, sudjelovao je i na projektima edukacije iz područja digitalnog PR-a za više javnih institucija. Sredinom 2015. dolazi na mjesto Voditelja digitalnih komunikacija SDP-a gdje ostaje do veljače 2017. godine. Od rujna 2017. radi u farmaceutskoj konzultantskoj tvrtki na poziciji voditelja odnosa s javnošću, gdje ostaje do veljače 2020. godine.

Šimunića se od 2020. godine nije previše spominjalo u javnosti, osim u slučaju korespodencije Ureda predsjednika s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa, i to vezanu uz boravak predsjednika Zorana Milanovića u Albaniji sredinom kolovoza 2020. godine. U tom priopćenju kojeg potpisuje Šimunić navodi se kako su Povjerenstvu dostavljene sve tražene informacije i dokumente. 

>> VIDEO Milanović: 'Ovo je prvi maj kao što je šala prvoaprilska'


 

Komentara 3

Avatar R2D2
R2D2
17:08 02.05.2023.

Ovaj se nije znojan vode napio.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
17:06 02.05.2023.

Mlad, uspješan i stranački obojen. Sve se poklopilo.

NO
Nordik
16:57 02.05.2023.

Logistika na Prometnom, ima li još humorističkih usmjerenja po našim fakultetima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije