Oprostio poznaniku

USKOK provodi istragu protiv policajaca jer nisu kaznili prometne prekršitelje

policajci
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
10.01.2017.
u 18:16

Jedan od okrivljenih je nazvao policajca koji je zatražio da se obustavi daljnje postupanje

USKOK je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave varaždinske, donio rješenje o provođenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana, od kojih su trojica policajci, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem te poticanja na trgovanje utjecajem, objavljeno je danas.

Kako navodi USKOK, osnovano se sumnja da su prvo- i drugookrivljeni policijski službenici PU varaždinske, raspoređeni u sastav Mobilnog tima prometne policije, 30. srpnja 2016., nakon što su tijekom kontrole prometa zaustavili osobni automobil i ustanovili da njime upravlja osoba pod utjecajem alkohola, postupili suprotno zakonskim odredbama. Naime, s obzirom na to da se radilo o poznaniku prvookrivljenog, vozača su zbog počinjenja prekršaja samo usmeno upozorili, bez izricanja novčane kazne od najmanje 3.000,00 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje tri mjeseca, a što su bili dužni učiniti.

Nadalje, nakon što su tijekom kontrole prometa prvo- i drugookrivljeni 14. rujna 2016. zaustavili četvrtookrivljenog zbog sumnje da upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola, četvrtookrivljeni je nazvao trećeokrivljenog policijskog službenika za metodologiju rada i sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske koji je potom, koristeći svoj položaj i utjecaj više pozicioniranog policijskog službenika, nazvao drugookrivljenog i od njega zatražio da prema četvrtookrivljenom obustave daljnje postupanje, što su prvo- i drugo okrivljeni, postupajući suprotno zakonskim odredbama, učinili te su počinitelju prekršaja izrekli samo mandatnu kaznu od 250,00 kuna.

>> Korumpirani policajac: Znam rizike, ali ne mogu si pomoći. Uzimanje mi je ušlo u krv

>> Što donose izmjene zakona? Loši vozači ostaju bez vozačke na dvije godine

Komentara 28

SA
samograd
19:11 10.01.2017.

Koje " farbanje" iz USKOKa , zašto ne kažnajvaju bivše četničke milicajce koji su silovali žene po Vukovaru?Još nitko nije odgovarao za Ovčaru ,oni nam prodaju muda pod bubrege !

77
777CRO
18:21 10.01.2017.

Sta je sa odgovornošću ostojica? Progon i ubistva Hrvatskih branitelja u Hrvatskoj državi prolaze bez kazni ...

DO
dobarsavjet
19:14 10.01.2017.

Kažnjavajte ove radi propusta od 200 kuna, a štitite one od više milijuna jer u njih nesmijete dirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije