Vremena se mijenjaju, ponekad i prebrzo. No došašće je pravo vrijeme da zastanemo i prisjetimo se starih običaja, a jedan od njih je i sijanje pšenice. Želeći pridonijeti blagdanskom duhu, Večernji list i Poslovni dnevnik svim čitateljima poklanjaju božićnu pšenicu BC Instituta u ponedjeljak 7. prosinca.
U nastavku pročitajte kako postići da vaša pšenica bude gusta, lijepa i bogata:
- prije sijanja treba je dobro namočiti u vodi i ostaviti tako preko noći. Nakon toga osušite je papirnatim ručnikom i posijte. Brže će proklijati uz ovakvu pripremu.
- za sijanje izaberite plitku posudu za cvijeće ili tanjur. Stavite malo zemlje i rasporedite pšenicu po površini. Nemojte štedjeti, prekrijte cijelo dno posude tako da ne bude praznog mjesta. Može se malo i preklapati.
- nakon toga prekrijte zrnje još jednim slojem zemlje. Umjesto toga možete upotrijebiti i sloj pamučne vate koju malo natopite vodom. Zalijte i stavite posudu na toplo i svijetlo mjesto, primjerice pokraj radijatora (ali ne preblizu da se ne osuši). Pšenici najviše odgovara puno svjetla uz prozor.
Blagdanska radost je tu, stoga ne propustite dar Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika u ponedjeljak 7. prosinca!