milanović u zagorju:

'Ustavni suci su 'političari', pa su i oni podložni kritici'

Milanović u Zagorju (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/6
27.05.2013.
u 19:27

Milanović, koji je u Oroslavju zasadio i drvo iz doba Luja Vranytzaniyja, u Pregradi se osvrnuo i na aktualna pitanja, posebice na ona o ustavnosti zdravstvenog odgoja u školama.

Svoju ovotjednu turneju prije drugog kruga lokalnih izbora predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović počeo je u Zagorju posjetivši Oroslavje, Pregradu i Veliko Trgovišće. Sredine su to u kojima su SDP-ovi kandidati dobili relativnu većinu u prvom krugu. No, Milanović, koji je u Oroslavju zasadio i drvo iz doba Luja Vranytzaniyja, u Pregradi se osvrnuo i na aktualna pitanja, posebice na ona o ustavnosti zdravstvenog odgoja u školama.

– Trenutačno imamo puno važnijeg i ozbiljnijeg posla od nametanja teme o zdravstvenom odgoju, a to su gospodarstvo, nezaposlenost i otvaranje novih radnih mjesta, gospodarski rast, fiskalna disciplina… Što se tiče odluke Ustavnog suda, mi ćemo je se pridržavati, no svi koji obavljaju javni posao, pa i ustavni suci, koji su prvenstveno na to mjesto došli po političkoj liniji i zapravo su "političari" moraju znati da su i njihove odluke podložne kritici i s tim se jednostavno moraju pomiriti – rekao je Milanović.

Upitan je li se možda ministar Jovanović malo zaletio pri komentiranju odluka Ustavnog suda, Milanović je rekao kako je Jovanović doktor znanosti, nešto oštrijeg stila u komunikaciji, no on kao premijer nije nikome u Vladi, pa ni ministru Jovanoviću, ni otac ni mentor i svi u Vladi imaju pravo na svoje mišljenje i kritiku.

– Ovo što mi radimo je ozbiljan posao, za razliku od nekih koji bi gradili tunele ispod Jadrana i govore kako bi trebalo „demolirati vlast“. Ne osvrćemo se na trenutačne ankete, a pred glasačima je i u drugom krugu izbor žele li glasati za one koji se otvoreno svrstaju za nerad, nesnošljivost, demoliranja vlasti i za one koji su protiv prava manjina ili pak za one koji se otvoreno i kritički suočavaju sa svim problemima – rekao je Zoran Milanović u Pregradi. 

>> Mudrinić: U kružnom smo toku, Milanović: Dobro je, nismo sletjeli 

>> Jovanović: Sadržaj zdravstvenog odgoja neće se promijeniti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije