DVIJE STRUJE

Ustroj islamističkog Afganistana: Talibanski emirat između dvije vatre, unutar talibana već se vidi podjela

19.08.2021.
u 11:38

Jednu struju vodi glavni pregovarač sa SAD-om Ghani Barader, koji je pod utjecajem Katara i Turske, a druga je struja pod utjecajem Saudijske Arabije

Ključne riječi

Komentara 14

MI
microlion
12:17 19.08.2021.

Jedna struja bi žene kamenovala vapnencem a druga granitom.

Mladen Č
13:45 19.08.2021.

Još nisam vidio ni jednog Talibana koji u rukama ima lopatu, kramp, motiku ili olovku, knjigu... svi odreda su s kalašnjikovima!

SI
sisavac
14:41 19.08.2021.

meni je posebno interesantna činjenica da su amerikanci talibanima dali veliku količinu moderne vojne tehnike... to je nešto što čovjeka jako veseli. ako znamo da su ameri iz libije uspjeli dovući kompletna 2 panzira, onda će i rusi imati, a i kinezi, priliku domoći se neke opreme, čisto za proučavanje... prilika čini lopova, uvijek, a zadnjih godina velesile imaju jako puno prilika jedni drugima pomoći u razvoju oružja. a čini se da jako marljivo rade da tih prilika bude što više. mi se zamaramo analizama, navijanjem, a oni međusobno jako dobro rade, posebno na tome da podignu razina ulaganja države u vojsku. bez krize nema ni potrebe za naoružanjem novim, zato kriza uvijek mora biti, a protivnik sve bolje naoružan, e da bi mi mogli reći i tražiti bolje modernije, čitaj skuplje, naoružanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije