nagutali se dima

Užas u Albaniji: Buknuo požar u trgovačkom centru, 40 hospitaliziranih

Military members of emergency services try to extinguish a fire at a metal recycling centre in Elbasan
Foto: Florion Goga/REUTERS, ilustracija
25.12.2023.
u 19:10

Više vatrogasnih postrojbi nastavlja gašenje požara i proces evakuacije stanara

U trgovačkom centru u Lušnju u Albaniji buknuo je požar koji se proširio na ostatak zgrade od 12 katova. Prema lokalnim medijima, u zgradi je zarobljeno 40-ak ljudi, a nekoliko desetaka je hospitalizirano zbog udisanja dima.

Među hospitaliziranima su dvoje djece i dvojica vatrogasaca, piše N1 Srbija. Više vatrogasnih postrojbi nastavlja gašenje požara i proces evakuacije stanara, a pomaže im i helikopter. Požar je navodno započeo na trećem katu trgovačkog centra Metropol, a proširio se na stanove na višim katovima

Šef Nacionalne hitne službe Skënder Brataj u izjavi za medije iznio je detalje o požaru koji je zahvatio tržni centar Metropol. Odmah je kazao kako je među 40 pacijenata u bolnici troje djece u dobi od 14 i 7 godina, no nitko od zaprimljenih nije životno ugrožen. "Nije bilo opeklina, nije bilo gubitaka svijesti, ne vjerujem da će biti posljedica za pacijente u bolnici, a ako ih bude, ekipe su u pripravnosti" prenosi Gazeta Shqiptare.

Prema informacijama tog portala, požar je izbio u trgovini obućom te se proširio po centru. Zbog praznika je u trgovačkom centru bila velika gužva, a evakuaciju je otežavala i činjenica što zgrada od 12 katova, u kojoj je smješten centar, nema stepenice za slučaj opasnosti. Ipak, sve je dobro prošlo i kupci i osoblje trgovina uspješno su napustili zgradu.

VIDEO Studenti blokirali Beograd

 

Ključne riječi

Komentara 1

V0
Vlaskoulicanec4.0
19:20 25.12.2023.

O Bože! Nadajmo se da će ih sve uspjeti evakuirati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije