UZELI 4500 EURA

Užas u Dubrovniku: Mladići silovali stranu državljanku pa je uz prijetnje opljačkali

Ilustracija zlostavljanja žene
Davor Puklavec/PIXSELL
06.09.2024.
u 16:09

Točno dva mjeseca kasnije, 29. kolovoza 2024. godine, dvojica 20-godišnjaka odlučila su ponoviti svoj kriminalni plan

U Dubrovniku je dovršeno istraživanje nad dvojicom 20-godišnjaka koje se sumnjiči da su u lipnju ove godine silovali i opljačkali stranu državljanku, te da su krajem kolovoza uz pomoć trećeosumnjičenog 20-godišnjaka počinili kazneno djelo pokušaja razbojništva. Jedan od mladića je državljanin Republike Hrvatske s prebivalištem u BiH, dok su druga dvojica državljani BiH.

Prvi se slučaj dogodio 29. lipnja ove godine u Dubrovniku. Osumnjičeni dvojac je u oglasniku pronašao objavu strane državljanke koja nudi seksualne usluge. U dogovoreno vrijeme došli su u stan gdje su uz prijetnju hladnim oružjem prisilili ženu na spolni odnos, a nakon toga su, i dalje joj prijeteći, zatražili da im preda sav novac koji je imala. Radilo se o iznosu od oko 4.500 eura u različitim valutama. Strana državljanka u napadu je zadobila lakše ozljede.

Točno dva mjeseca kasnije, 29. kolovoza 2024. godine, dvojica 20-godišnjaka odlučila su ponoviti svoj kriminalni plan. Prema prethodnom dogovoru, stigli su na dubrovačku adresu gdje su dogovorili sastanak s dvije strane državljanke koje su oglašavale pružanje seksualnih usluga. Jedan od njih je ušao u stan i kriomice pustio drugog, te su njih dvojica potom nasrnuli na jednu od žena tražeći je da im preda novac. 

Kada je druga žena počela zvati pomoć, mladići su pobjegli iz stana. Ispred zgrade u upaljenom vozilu ih je čekao trećeosumnjičeni. Iz Dubrovačko-neretvanske policije navode da su počinitelji "odmah uhićeni" i dovedeni u prostorije policije na istraživanje, nakon kojeg su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

VIDEO Otvorenje međunarodnog sajma sigurnosti i obrane DEFCROS

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar superhik74
superhik74
18:17 06.09.2024.

To su "strani radnici" koje po nasim politicarima moramo uvoziti radi rasta BDP-a, sva trojica iz BiH. Kao sto je Tudjman rekao : "Imamo Hrvatsku."

Avatar Stradun
Stradun
22:42 06.09.2024.

Eufemizam :"strane državljanke koja nudi seksualne usluge.".. Nekad se to zvalo drukčije. U Dubrovniku kortidžana . Ili novije bludnica. Ali se stvari ne smiju nazvati pravim imenom?

Avatar Stradun
Stradun
16:40 06.09.2024.

Kako su mogli ? A Dotičnica je to sama, u znoju lica svog, pošteno zaradila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije