SUSJEDI ŠOKIRANI

Užas u Italiji: Mladić (17) nožem ubio obitelj, optužio oca pa sve priznao: 'Nije bilo razloga'

Police officer enters a courtroom at Milan Court of Justice
CLAUDIA GRECO/REUTERS
02.09.2024.
u 12:16

Samo nekoliko sati prije krvavog masakra, svi su se okupili kako bi proslavili rođendan. Nitko nije zamijetio da se 17-godišnjak ponaša neobično

Obiteljsko slavlje u predgrađu Milana završilo je kobno za obitelj koju zgroženi susjedi opisuju kao neproblematičnu i vrlo složnu. Nakon proslave očevog rođendana, 17-godišnjak je usred noći izbo mlađeg brata (12), majku (48) i oca (51), a zatim je nazvao policiju i kazao da je napad izvršio njegov otac.

Istragom je brzo utvrđeno da mladić ne govori istinu, a on se slomio i sve priznao. Prvo je napao brata koji je spavao u krevetu pored njegovog. Zadao mu je nekoliko desetaka ubodnih rana, piše Corriere del Milano. Njihova majka čula je buku iz svoje sobe i došla provjeriti što se događa, a sin joj je brzo presudio. Posljednji je stigao otac koji je zatekao krvavog sina s nožem u ruci. Nije mu uspio pobjeći. Ubijen je na vratima sobe.

Mladi ubojica oko dva sata u noći nazvao je policiju i kazao da je otac ubio njegovog brata i majku. Opisao je kako mu je uzeo nož i udario ga. Operateri hitne službe kazali su mu da odmah napusti kuću i čeka dolazak policije na ulici. Službenici su ga pronašli ispred dvorišnih vrata prekrivenog krvlju. Još je držao nož.

Kuća u kojoj je počinjen stravičan zločin nalazi se na obiteljskom imanju. Ubijeni otac potiče iz poznate obitelji graditelja, te je na imanju podigao tri vile - jednu za svoju obitelj, jednu za svog brata, i jednu za njihova oca. Samo nekoliko sati prije krvavog masakra, svi su se okupili kako bi proslavili rođendan. Nitko nije zamijetio da se 17-godišnjak ponaša neobično.

Obitelj nikada nije imala problema sa socijalnim službama, a na njega se nisu žalili ni učitelji ni prijatelji. "On je dobar dečko, nije to mogao učiniti" ponavljaju šokirani susjedi. Mladić, koji će za nekoliko tjedana navršiti 18 godina, pod policijskim je nadzorom. Nakon više sati u policijskoj postaji slomio se i priznao "ja sam to učinio". Opisao je svoj krvavi pohod i zaključio ga riječima "nije bilo razloga. Osjećao sam se kao strano tijelo u obitelji i s prijateljima, kao da sam sam među drugima".

VIDEO Srbin u Kaštelima pokazivao tri prsta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije