stigao kamion s ostacima

VIDEO Zavirili smo u kamion i pogledali što su uspjeli izvaditi od letjelice koja je pala u Zagrebu

Zagreb: Na konferenciji za medije prikazani izvučeni dijelovi letjelice
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/19
13.03.2022.
u 12:01

Ministar obrane Mario Banožić kazao je da je riječ o avio-bombi sovjetske proizvodnje.

Pripadnici nadležnih službi izvukli su iz zemlje veliki dio olupine sovjetske bespilotne letjelice koja se u četvrtak navečer srušila u zagrebačkom naselju Jarunu kod Studentskog doma.

Prema onome što se zna preletjela je Rumunjsku i Mađarsku te se srušila u glavnom gradu Hrvatske, a za sada se ne zna tko ju je uputio. Ministar obrane Mario Banožić kazao je da je riječ o avio-bombi sovjetske proizvodnje. "Možemo sada reći da je riječ o avio-bombi koja se koristila na avionima sovjetske proizvodnje. Može biti i s ruske i s ukrajinske strane", dodao je. Istraga se nastavlja. 

Pred novinare je stigao kamion s ostacima letjelice. 

Podsjetimo, Brigadir Vlado Kovačević, šef vojne policije HV-a, govoreći o akciji vađenja ostataka letjelice Tu-141, u Dnevniku HTV-a otkrio je jezivu novost – da je sudeći po prvim analizama dron nosio i eksplozivnu napravu! Dakle, nije riječ o špijunskoj letjelici, nego je kao što kaže Kovačević, letjelica imala i drugu namjenu.

Znači, da je to bio borbeni krstareći projektil, koji je trebao vojno djelovati i eksplodirati. Kaže da u letjelici ima mjesta za do 150 kilograma "drugog tereta". Ova činjenica potpuno mijenja težinu samog događaja, jer može značiti dvije stvari – da je riječ o poludjelom dronu koji je trebao gađati neprijateljski cilj na ukrajinskom ratištu, što bi bila optimistična varijanta, ili ono najgore, da je dron ciljano upućen na Zagreb kako bi nanio civilne žrtve.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg kazao je u subotu da će zajedno s hrvatskim nadležnim vlastima raditi na utvrđivanju činjenica o padu drona u Zagrebu, objavio je na Twitteru dan nakon incidenta odgovarajući na zahtjev hrvatskog premijera. 

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar B0G i HRVATI
B0G i HRVATI
12:48 13.03.2022.

Svatko tko prođe dva sata obuke može vrlo lako uništit najmoderniji tenk ili avion koji košta stotine milijuna dolara. Prema tome pametnije nam je bilo da smo se dobro naoružali protuoklopnim i protuavionskim raketama, također smo mogli izgraditi pedesetak manjih ratnih brodova i kupit još pedesetak helikoptera koji bi nam koristili ne samo u ratu, nego u požarima, potresima, poplavama, nesrećama, čuvanje granice, itd. Hrvatskoj treba mala obrambena vojska koja je vrhunski opremljena, zrakoplovi su nam u tom smislu najmanje korisni.

GE
generacija57
12:23 13.03.2022.

Pošto kila željeza na otpadu?

Avatar Apsalar
Apsalar
12:14 13.03.2022.

Još jednom se pokazuje da ćirilica nije dobro došla u Hrvatskoj! Od crvenih zvijezda, jedino Heineken ima prođu, a i njega slistimo začas 😏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije