Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

VIDEO Plenković čestitao nogometašima na sudjelovanju na Euru: 'Nedostajalo je nešto sportske sreće'

Zagreb: Održana  6. sjednica Vlade
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
26.06.2024.
u 13:26

"Želim uime cijele Vlade zahvaliti izborniku Daliću, kapetanu Modriću i cijeloj nogometnoj momčadi na sudjelovanju na Europskom prvenstvu", istaknuo je premijer Andrej Plenković

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade su, između ostalog, nacrt prijedloga Zakona o privremenom uzdržavanju, ali i izmjene nekoliko zakona koji se usklađuju s EU direktivama, kao što su Zakon o tržištu kapitala, o računovodstvu i o reviziji. Vlada će usvojiti i nekoliko zaključaka na temelju kojih će se nastaviti s pomoći građanima pogođenima potresom i u razdoblju od srpnja do prosinca 2024. Na početku, uvodno se obratio premijer Andrej Plenković

"Najavljujem da će sutra ministar Primorac imati prezentaciju vezano uz izdavanje narodne obveznice. Nastavljamo politiku povjerenja u javne financije, nakon izdanja obveznica i više izdanja trezorskih zapisa", naveo je Plenković. 

"Danas smo bili na predstavljanju projekta autonomnog vozila, u potpunosti okrenutog budućnosti. Vjerujem da ćemo stvoriti zakonski okvir za sigurnost vožnje. Zagreb će biti prvi. Mnogi su zainteresirani da na ovaj način organiziraju gradski prijevoz", ističe. 

Istaknuo je kako će sutra i prekosutra biti održano Europsko vijeće na kojem će glavne teme biti situacija u Ukrajini i na Bliskom istoku, pitanja sigurnosti, migracije, imenovanje novih glavnih dužnosnika europskih institucija... "Tu se ne očekuju nikakve nove situacije u odnosu na ono što je medijski poznato", istaknuo je. 

"Želim uime cijele Vlade zahvaliti izborniku Daliću, kapetanu Modriću i cijeloj nogometnoj momčadi na sudjelovanju na Europskom prvenstvu. Ovoga puta, nedostajalo je nešto sportske sreće. Zahvaljujemo im na svim uspjesima i rezultata te čestitamo na igri i borbenosti", zaključio je Plenković.

 

GALERIJA Ovo su ljudi koji su izabrani za zastupnike u Hrvatskom saboru
Zagreb: Održana  6. sjednica Vlade
1/156

Komentara 1

JA
Jatiser
13:31 26.06.2024.

Bravo majstori! Sve ste pošteniji, bolji, točniji, kvalitetniji.... Uživamo u svoj kvaliteti koju nam pružate a ni novčića ne uzimate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije