Problemi

Vandali se iskaljuju na vrtiću koji je najuređeniji u Hrvatskoj

'12.04.2010., Zadar - Vrtic Grigor Vitez u Zadru. Vandali kidaju antistresnu podlogu na djecijem igralistu te cijevi za navodnjavanje. Vrtic je obnovljen nedavno. Napomena - Djeci treba zamagliote lic
'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
13.04.2010.
u 08:10

Vjerojatno najljepši i najopremljeniji dječji vrtić u Hrvatskoj, zadarski vrtić Grigora Viteza, točno godinu dana od otvaranja gotovo je posve uništen.

Vjerojatno najljepši i najopremljeniji dječji vrtić u Hrvatskoj, zadarski vrtić Grigora Viteza točno godinu dana od otvaranja gotovo je posve uništen! Tim dramatičnim riječima obratila nam se ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Biserka Belić ogorčena gotovo svakodnevnim uništavanjem bogate opreme vrtića na predjelu Brodarica, a za smještaj djece u tom vrtiću zadarski roditelji praktično se otimaju.

– Svako poslijepodne u dvorište vrtića dolaze horde starije djece, a najviše je na udaru antistresna podloga, koju nemilice uništavaju i lome. Iako su naše spremačice u vrtiću do 20 sati, ta djeca ne slušaju njihove molbe da to ne čine. Nedavno su nam počupali i cijevi za navodnjavanje zelenih površina te ukrali cijevi s hidranta vrijedne 8600 kuna. Čula sam da ih poslije ljudi koriste za navodnjavanje svojih vrtova! – izjadala se B. Belić, koja je nakon uzastopnih devastacija dvaput pozvala policiju. Dodala je da su nemoćni u borbi protiv vandala koji to rade, kako kaže, iz čiste obijesti.

Ravnateljica procjenjuje kako bi jedino rješenje bilo stalna zaštitarska služba, ali napominje da ustanova nema novca za zapošljavanje zaštitara.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar mach13
mach13
14:02 13.04.2010.

Vandali - to ti je germansko pleme. E moji germani.. :D

JM
Jean-Michel_Nicolier
14:30 13.04.2010.

Tužno je to i teško ćemo tako bilo gdje dospjeti... Što je u glavi i srcu tim mladim ljudima koji su sposobni ovako uništavati bez razloga? U kakve će se tek samo ljude razviti?

DA
dante76
15:35 13.04.2010.

Što će nama najbolje, najljepše, najnovije? To me podsjeća na akciju australske vlade kada su htjeli socijalizirati aboridžine pa im sagradili naselja sa novim kućama, a ovi izvadili prozore, vrata, namještaj i palili vatru na otvorenom da se osjećaju kao \"doma\". Tako i mi, odnosno današnji klinci, ako nešto nije potrgano, razbijeno i prošarano grafitima osjećaju se ugroženo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije