'Uspjeh nije slučajan'

Varaždinska županija ostvarila 66 posto više noćenja, najviše dolaze Nijemci

Varaždin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
18.01.2022.
u 08:41

Broj stranih noćenja je u Varaždinskoj županiji je prvi put premašio broj noćenja koja ostvaruju domaći gosti, čak 52,45 posto noćenja ostvarili su stranci

U Varaždinskoj županiji je prošle godine ostvareno čak 66 posto više noćenja u odnosu na prethodnu godinu, objavila je Turistička zajednica. Evidentirano je ukupno 73.595 dolazaka turista i 153.197 noćenja.

- Uspjeh nije slučajan. Ovi brojevi su ponovno potvrdili da smo na vrijeme prepoznali trendove koji pokazuju da upravo ruralni dijelovi kontinentalne Hrvatske, dosad skriveni od javnosti, doživljavaju eksponencijalni rast. Naime, dobar dio turista 21. stoljeća želi iz prve ruke doživjeti način života u kraju u koji dolaze. Samo jedna od takvih lokacija je Topličica na području Grada Novoga Marofa, koji također ostvaruje odlične rezultate u turizmu - rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Broj stranih noćenja je u Varaždinskoj županiji je prvi put premašio broj noćenja koja ostvaruju domaći gosti, čak 52,45 posto noćenja ostvarili su stranci. Od inozemnih turista najviše noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, Poljske, Ukrajine, Češke, Austrije, Slovačke, Slovenije, Italije i Mađarske.

- Prvi puta smo zabilježili značajniji porast turista iz istočne Europe koji se zaustavljaju u našoj županiji i put do mora krate boraveći jednu ili dvije noći u našoj županiji. Na nama je da ih kvalitetnim sadržajima privučemo na dulji boravak – rekao je Miran Bojanić Morandini iz TZ-a.

Varaždinska županija je s tri milijuna kuna u tri godine financijski poduprla 223 projekta, a otvorena su 72 nova smještajna objekta. Grad Novi Marof zabilježio je rast dolazaka od 51 posto, dok je broj noćenja veći za 39 posto, rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač.

VIDEO Turistkinja oduševljena "običajem" u Hrvatskoj: "Ne znam je li tako u velikim gradovima, ali ovo je divno."

Komentara 1

PV
prcko.vitamincic
14:09 18.01.2022.

čuj to, dolaze nijemci, pa kako dolaze, s tenkovima? Avionima? Ili sa eurima? Da kupe ovo malo sirotinje što je ostalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije