kaos u prometu

FOTO Velike gužve obilježile subotu: Kolone na autocestama i granicama, povremeni prekidi prometa u tunelu Sveti Rok

Foto: HAK
1/4
10.08.2024.
u 19:24

Između čvorova Bosiljevo 2 i Bosiljevo 1 u smjeru Zagreba, dogodila se prometna nesreća, zbog koje se promet odvija jednim trakom uz ograničenje brzine na 60 km/h.

Diljem Hrvatske je povećana gustoća prometa, javljaju iz Hrvatskog autokluba (HAK). Veće gužve su na autocestama koje vode prema moru. Vozači se susreću s gustim prometom na pojedinim dionicama, posebno na prilazima turističkim središtima u Istri, na otoku Krku i na Krčkom mostu. Gustoća prometa također je povećana na zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici te na pojedinim graničnim prijelazima.

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče, zbog povećane gustoće prometa povremeno se prekida promet u tunelu Sveti Rok u smjeru juga, izvijestio je u subotu poslijepodne HAK. Povremena usporavanja i vožnja u kolonama u pokretu uz kraća zaustavljanja zabilježeni su u zonama naplatnih postaja, tunela, odmorišta, kao i na dionicama gdje su u tijeku radovi s privremenom regulacijom prometa. U nastavku možete pogledati prohodnost cesta.

Stanje u 19:25

Na naplatama Lučko i Demerje u oba smjera nema značajnijih čekanja. Međutim, između čvorova Lučko i Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba promet se odvija u kolonama s povremenim zastojima. Također, u smjeru Zagreba, između čvora Donja Zdenčina i naplate Lučko, kolona vozila duga je oko 8 km. Na dionici između čvorova Ogulin i Bosiljevo 2 također je prisutna kolona duga oko 4 km. Na kraju, između tunela Mala Kapela i čvora Ogulin, u smjeru Zagreba, kolona vozila u pokretu proteže se na otprilike 2 km.


Stanje u 17:20

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići zabilježena je prometna nesreća na 37. kilometru između čvorova Karlovac i Jastrebarsko u smjeru Zagreba, zbog čega se vozi jednim prometnim trakom u koloni dugoj oko 2 kilometra. Također, kolona u pokretu uz povremene zastoje između čvorova Ogulin i Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba duga je oko 10 kilometara. Na naplatnim postajama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba kolone su duge oko 1 kilometar.

Na autocesti A7 Rupa-Križišće kolona vozila između tunela Burlica i čvora Šmrika u smjeru Križišća duga je oko 1 kilometar. Na Krčkom mostu promet je usporen u koloni koja se proteže oko 4 kilometra u smjeru prema otoku. Na Jadranskoj magistrali (DC8) zabilježena je povećana gustoća prometa na prilazima gradovima poput Crikvenice, Novog Vinodolskog, Šibenika, Splita, Omiša, Makarske i Dubrovnika.


Stanje u 15:33

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići zabilježene su poteškoće u prometu zbog nekoliko incidenata i povećane gustoće prometa. Između čvorova Bosiljevo 2 i Bosiljevo 1 u smjeru Zagreba, dogodila se prometna nesreća, zbog koje se promet odvija jednim trakom uz ograničenje brzine na 60 km/h. U tunelu Mala Kapela u smjeru Dubrovnika vozilo je ostalo u kvaru, pa se vozi jednim trakom s ograničenjem brzine na 40 km/h.

Zbog velike gustoće prometa, povremeno dolazi do prekida prometa u tunelu Sveti Rok u smjeru juga. Između čvorova Posedarje i Gornja Ploča u oba smjera vozi se u kolonama koje se kreću uz povremene zastoje. Slična situacija je između čvorova Ogulin i Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba, gdje se kolona vozila u pokretu proteže na oko 5 kilometara. Na naplatnim postajama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba, kolone su dugačke oko 1 kilometar.

Na autocesti A7, između tunela Burlica i čvora Šmrika u smjeru Križišća, stvorila se kolona duga oko 2 kilometra, a promet se odvija uz ograničenje brzine na 40 km/h. Na Krčkom mostu promet se odvija usporeno, s kolonom u oba smjera dugačkom oko 4 kilometra. Na Jadranskoj magistrali (DC8) također je povećana gustoća prometa, posebno na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Šibeniku, Splitu, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

POVEZANI ČLANCI:


Stanje u 15:13

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići zabilježeni su značajni problemi u prometu zbog povećane gustoće vozila. U tunelu Sveti Rok u smjeru juga, promet je povremeno prekinut, a kolona pred tunelom duga je oko 3 kilometra. Slična situacija je i u tunelu Grič u smjeru Zagreba, gdje se zbog gustog prometa povremeno prekida promet. Između čvorova Karlovac i Bosiljevo 2 u smjeru juga te između čvorova Zadar istok i Sveti Rok u oba smjera, vozi se u kolonama uz povremene zastoje. Kolona vozila u pokretu uz kraće zastoje između čvorova Ogulin i Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba duga je oko 5 kilometara. Na naplatnim postajama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba, kolone su dugačke oko 1 kilometar.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kolona vozila između naplatne postaje Trakošćan i granice u smjeru Zagreba duga je 1 kilometar zbog povećanog priljeva vozila. Također, zabranjen je promet za teretna vozila i autobuse između čvorova Krapina i Đurmanec u oba smjera. Na autocesti A7 Rupa-Križišće, kolona vozila između tunela Burlica i čvora Šmrika u smjeru Križišća duga je oko 2 kilometra, a promet se odvija uz ograničenje brzine od 40 km/h. Na Istarskom ipsilonu promet se odvija uz povremena usporavanja na pojedinim dionicama.

Na Krčkom mostu, promet se odvija usporeno u oba smjera, pri čemu je kolona u smjeru kopna duga od Omišlja, dok je u smjeru otoka duga oko 4 kilometra. Na Jadranskoj magistrali (DC8) povećana je gustoća prometa na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Šibeniku, Splitu, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

>> FOTOGALERIJA Novi most u Hercegovini izgleda nestvarno: Pogledajte što se dogodi kad njime prođe 12 kamiona s punim teretom

1/16
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Guy_Fawkes
Guy_Fawkes
16:03 10.08.2024.

Tko je ono nama bio protiv izgradnje autocesta? Da podsjetim kak je čačić podrugljivo govorio kako će se u Sv. Roku uzgajti šampinjoni, a probijanje je s morske strane počelo još tijekom rata, da bi se taj isti čačko poslije hvalio s otvaranjem dionica te iste autoceste. No bitno da se po svemu pljuje.

Avatar antikomunist2
antikomunist2
17:32 10.08.2024.

Danas Austrija Sentilja do Bad Reichenhall, njamacka granica 6 punih sati za 280 kilometara. Više stajali nego vozili. Mislim da su turisti Janez i Zoran bijesni.

ZD
ZDRU
17:28 10.08.2024.

Kolone na granicama se spominju samo u naslovu. U članku ih nigdje nema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije