Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gasili ga i kanaderi

Veliki požar na Hvaru lokaliziran, izgorjelo oko 30 hektara borove šume

Foto: Čitateljica
1/8
24.06.2024.
u 18:11

Riječ je o najvećem ovogodišnjem požaru na području Splitsko-dalmatinske županije.

Vatrogasci su u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima uspjeli lokalizirati požar na brdu Poljun iznad grada Hvara koji je planuo u nedjelju i u tijeku su završne aktivnosti na njegovu gašenju, izvijestili su iz DVD-a Hvar. Na požarištu je u poslijepodnevnim satima ostalo 20 vatrogasca s dva vozila koji obavljaju završne radnje, rekli su Hini  hvarski vatrogasci.

Jutros je hvarskim vatrogascima u pomoć s kopna iz Imotskog i Omiša stiglo 16 vatrogasaca s pet vozila ali su se oni poslijepodne vratili s otoka Hvara nakon što je požar lokaliziran. U nedjelju su u gašenje bili uključeni kanaderi.

Požar je izbio u nedjelju ujutro i lokaliziran nakon tri sata, ali se opet aktivirao oko 17 sati te je jutros stavljen pod kontrolu. Riječ je o najvećem ovogodišnjem požaru na području Splitsko-dalmatinske županije.  Izgorjelo je oko 30 hektara trave, niskog raslinja i borove šume.

>>> Kanaderi gase požar na Hvaru

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije