Afera Ina

Veterani 3. gardijske brigade dali potporu premijeru i Vladi u 'čišćenju Hrvatske od lopova'

Zagreb: Andrej Plenković nakon sastanka vladajuće koalicije obratio se medijima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
05.09.2022.
u 17:20

Branitelji u priopćenju podsjećaju na riječi hrvatskog domoljuba Brune Bušića, uklesane na spomen ploči u Zagrebu, da ćemo "kada se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu vidjeti kako naši kradu"

Povodom afere s pljačkom u Ini, Udruga veterana 3. gardijske brigade HV-a "Kune" oglasila se priopćenjem u kojem navode kako je "ogorčenje hrvatske javnosti iz dana u dan sve veće, a najteže optužbe upućuju se na adresu hrvatske Vlade i premijera Andreja Plenkovića". U tome, tvrde, "vodeću ulogu imaju određene oporbene političke stranke koje svu odgovornost i odioznost hrvatske javnosti žele svaliti na Plenkovića i Vladu, u čemu se želi dobiti potpora hrvatskih branitelja".

- Mi hrvatski branitelji, veterani 3. gardijske brigade Kune dobro znamo kako je bilo teško braniti i uspostaviti današnju Republiku Hrvatsku. Ne želeći s bilo kime u Hrvatskoj polemizirati o ovoj sramotnoj pljački u Ini niti adresirati odgovornost na aktualnu vlast, vjerujemo da će nadležni pravosudni organi Hrvatske dati konačnu riječ i izreći takve kazne počiniteljima da više nikada i nikome ne padne na pamet tako nešto učiniti i ugroziti hrvatsku državu i njezine građane – piše u priopćenju.

Branitelji u priopćenju podsjećaju na riječi hrvatskog domoljuba Brune Bušića, uklesane na spomen ploči u Zagrebu, da ćemo "kada se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu vidjeti kako naši kradu". Tvrde kako te "proročke riječi dokumentirano govore kako smo upravo danas došli u takvo stanje da Hrvatsku pljačkaju i rastaču naši lopovi, koji su se na razne načine infiltrirali u pore društva i hrvatske države".

- Upravo u mandatu ove Vlade na vidjelo izlaze ove kriminalne radnje i njeni nosioci koji se uspješno probijali do pozicija u društvu s kojih su krali i potkradali, sa svojim jatacima, a uz pomoć iskaznica političkih stranaka, i onih lijevih i onih desnih – tvrde u udruzi.

Na kraju priopćenja branitelji navode kako se samo po sebi nameće pitanje "kako sada nas spasiti od nas".

- Pomoći ćemo si tako da damo punu podršku sadašnjoj Vladi RH, premijeru Andreju Plenkoviću te ministru hrvatskih branitelja i potpredsjedniku Vlade Tomi Medvedu u čišćenju Hrvatske i hrvatskog društva od svih lopova i protuha koje su sveopća sramota. Očistimo od takvih hrvatsko društvo i Hrvatsku! - navodi se u priopćenju 3. Gardijske brigade HV-a "Kune".

VIDEO Koliko zapravo vrijedi 813 ukradeni milijun? Matematičar Toni Milun izračunao: 220 ljudi bi trebalo raditi po 40 godina za taj iznos!

Komentara 18

BF
bf23
21:56 05.09.2022.

Svaka čast,samo,malo ste se kasno sjetili...

Avatar horuk
horuk
07:44 06.09.2022.

Tako je. Opozicija bi rusila vladu koja je ovu pljacku razotkrila i onda bi niskorist pametnjakovici iz opozicije nakon toga lovili u mutnom kao nedavno najgora vlada smrkavcova. E necete lopovi!

BU
Budni
09:29 06.09.2022.

Lopove bi morali loviti pošteni a ne lopovi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije