RAKETE IZNAD GRADA

VIDEO Pogledajte trenutak kada su Izraelci napali Iran

A general view of Tehran after several explosions were heard, in Tehran
Foto: MAJID ASGARIPOUR/REUTERS
1/4
Autori: vecernji.hr, Hina
26.10.2024.
u 09:25

Izraelski napad na Iran je dovršen, objavila je prije zore u subotu izraelska javna radiotelevizija nakon što je Tel Aviv rekao da je pogodio vojne ciljeve u Iranu

Trenutno se nalazim u Teheranu, glavnom gradu Irana. U smjeru u kojem moja kamera snima, ovo svijetlo područje, je vojna baza. Iznad te baze snimili smo iransku protuzračnu obranu u aktivnostima presretanja - čuje se na snimci reporter Li Jiannan, koji je bio među prvima koji je sinoć snimio napade koje je Izrael pokrenuo na Iran. 

Oni su išli u tri vala, objavila je naknadno izraelska vojska, a gađane su mete u tri područja, od kojih je jedna i kod glavnog grada Irana. Međutim, zasad nema izvješća o civilnim žrtvama, pa ni o oštećenjima na nuklearnim i naftnim postrojenjima. Rakete koje su odjekivale tijekom cijele noći ipak su se mogle vidjeti iz glavnog grada. 

Inače, izraelski napad na Iran je dovršen, objavila je prije zore u subotu izraelska javna radiotelevizija nakon što je Tel Aviv rekao da je pogodio vojne ciljeve u Iranu radi odgovora na iranske napade na Izrael ranije ovog mjeseca. Iranski mediji su zabilježili više eksplozija tijekom nekoliko sati u glavnom gradu i u blizini vojnih baza.

Bliski istok je očekivao izraelski odgovor na iranski napad, u kojem je 1. listopada na Izrael ispaljeno oko 200 balističkih projektila, što predstavlja drugi izravan napad na Izrael u šest mjeseci. Napetosti između suparnika Izraela i Irana su eskalirali otkako je Hamas, proiranska palestinska militantna skupina u Gazi, napao Izrael 7. listopada 2023. 

>> Situaciju iz minute u minutu pratite ovdje

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Maks:
Maks:
12:48 26.10.2024.

Ovo je samo manevar , dio vojne vjezbe.

KI
kingtom
12:05 26.10.2024.

Loše, trebalo je iran lišiti svih nuklearki i nafte.... ovo je jako loše.

HA
Halloween2024
13:53 26.10.2024.

Zaustaviti oba glavna rata u svijetu i pregovarati. Rat ne donosi ništa i nikome dobro, osim vojnoj industriji i oligarhiji. Kako će se riješiti neki spor, ne zanima me. Očigledno da u ovim ratovima nema pobjednika što dokazuje i ovaj mlaki odgovor Izraela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije