DVA POŽARA KOD SPLITA

VIDEO Vatrogasci: Požar u Žrnovnici gasit će se cijelu noć

Izbio novi požar na Žrnovnici, četiri kanadera pomaže pri gašenju
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/17
02.09.2024.
u 00:54

Vatrogasci su još jutros javili kako je požar bio lokaliziran nakon šest dana, no ponovno se rasplamsao oko 17.40 sati

Požar koji je buknuo u nedjelju pred večer u Žrnovici i dalje je aktivan te će ga vatrogasci gasiti cijelu noć a u ponedjeljak u jutro uključit će se i kanaderi,  izvijestili su  kasno večeras iz Županijskog vatrogasnog  središta u Splitu. Na požarištu su 92 vatrogasca iz 17 postrojbi koji sa 26 vozila gase vatru na nepristupačnom terenu što otežava napore vatrogasaca, kuće nisu ugrožene, rekli su u vatrogasnom središtu.

Dojava o ovom požaru kod izvora rike Žrnovnice, sjeveroistočno od raketne baze, zaprimljena je nešto prije 18 sati. Do noći su u njegovu gašenju sudjelovala i četiri kanadera. Vatrogasci su još jutros javili kako je požar bio lokaliziran nakon šest dana, no ponovno se rasplamsao oko 17.40 sati. 

Drugi požar nastao je na otvorenom prostoru u Korušcu, mjestu također u blizini Splita.

''U 16:09 ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru u mjestu Korušce, zaseok Taraši koji je zahvatio travu, nisko raslinje i borovu šumu. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju vatrogasci iz DVD-a: Zagora, Klis, Muć, Solin i Dugopolje. Pored zemaljskih snaga upućen je i jedan protupožarni zrakoplov Canadair'', javlja Hrvatska vatrogasna zajednica.

Na intervenciji gašenja požara na Žrnovnici, blizu izvora Žrnovnice, trenutno sudjeluje 58 vatrogasaca sa 18 vatrogasnih vozila iz OP Split, Solin i Kaštela. Očekuje se dolazak dodatnih snaga sa područja Trogira i Omiša. Pored zemaljskih snaga požar gase četiri protupožarna zrakoplova Canadair.

''U 17:41 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na Žrnovnici, kod izvora Žrnovnice, sjeveroistočno od raketne baze'', javlja Hrvatska vatrogasna zajednica. Zasad nema informacija o zatvorenim prometnicama. 

- Dignuli smo sve zračne snage i što smo mogli zemaljskih snaga. Ovo što imamo s tim radimo, više nam ne treba, a i više ne možemo. Ovo što je u brdu, je u brdu, ali ovo dolje oko kuća smo riješili. Malo su nam pomogle zračne snage tu, počelo je puhati, ali ćemo nastojati što više riješiti. Vjetar nosi od kuća i one nisu ugrožene, ali ćemo vidjeti koliko će to daleko ići - objasnio je za Večernji list zapovjednik JVP-a Split Ivan Kovačević.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 3

VI
Vivian
20:37 01.09.2024.

Sve je ok ako su rakete usmjerene u pravom pravcu!

ZA
Zagrebčanka
20:01 01.09.2024.

Pitajte Gen. Kundida i ministra obrane kako se to čuva raketna baza oko koje svaka šuša može izazvati požar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije