Puštena u promet

VIDEO Pogledajte kako izgleda najskuplja cesta u Hrvatskoj, tri km vrijedna gotovo 70 milijuna eura

Rijeka: Svečano otvorenje DC403, najskuplje ceste u Hrvatskoj
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/29
18.10.2023.
u 15:08

Državna cesta DC 403, koja povezuje zapadni dio riječke luke i Zagrebačku obalu s riječkom obilaznicom i prometnim čvorom Škurinje, vrijedna oko 70 milijuna eura, u srijedu je puštena u promet.

Državna cesta 403 je jedan od najvažnijih cestovnih projekta u Hrvatskoj, a povezat će Zagrebačku obalu i budući kontejnerski terminal Rijeka Gateway, na kojemu traju infrastrukturni radovi, a  2025. godine trebao bi početi s radom. Priključena je i na Zvonimirovu ulicu, što će na zapadnom dijelu Rijeke omogućiti protočniji i sigurniji promet.

Riječ je o zahtjevnom i riječ o impresivnom građevinskom projektu. Dugačka je gotovo tri tisuće metara, a na trasi, koja prolazi kroz gusto naseljeno gradsko područje, je više složenih objekata, među kojima su značajniji tunel Podmurvice (1253 metra) te vijadukti Piopi (316 metara) i Mlaka (144 metra).

VIDEO U promet puštena najskuplja cesta u Hrvatskoj

 

Bespovratna sredstva za gradnju, tj. 85 posto troškova, osigurana su putem Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak iz državnog proračuna. Investitor su Hrvatske ceste, a izvođači radova tvrtke Kolektor, GP Krk i Euroasfalt.

GALERIJA Otvorena najskuplja cesta u Hrvatskoj

Rijeka: Svečano otvorenje DC403, najskuplje ceste u Hrvatskoj
1/21

VEZANI ČLANCI 

Komentara 8

LI
Libela
17:28 18.10.2023.

Naslov je maliciozan. Implicira nekakvo razbacivanje, neodgovornost i podkradanje, umjesto fokusiranja na efikasno rješavanje gorućeg prometnog problema, uglavnom sredstvima sa strane. Vidimo i da vlada nimalo ne diskriminira nehadezeovske krajeve, poput Istre i Rijeke. Da ste pravi novinari opremili biste članak kartom, koja govori više od tisuću riječi može opisati.

Avatar Marko
Marko
15:56 18.10.2023.

Bespovratna sredstva za gradnju, tj. 85 posto troškova, osigurana su putem Europskog fonda za regionalni razvoj.Najjeftinija cesta

PR
principjelannotsdp
08:17 19.10.2023.

Ova investicija će se desetorostruko vratiti Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije