PADAJU TEMPERATURE

VIDEO Stigla promjena vremena u Hrvatsku: Potopljen centar Gline, u Zagrebu kiša i grmljavina

Foto: Branka Bakšić Mitić/Facebook/Marko Lukunic/PIXSELL/DHMZ
1/9
Autori: vecernji.hr, Hina
19.08.2024.
u 23:47

Za Hrvatsku je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavio kako će u ponedjeljak prevladavati oblačno i nestabilno vrijeme, i time obilježiti kraj toplinskog vala koji je trajao u Hrvatskoj od prošlog tjedna

Glina, korzo je pod vodom! Vatrogasci su na terenu - poručila je zamjenica gradonačelnika Branka Bakšić Mitić, podijelivši ovog ponedjeljka snimke iz Gline koje pokazuju velike količine kiše koje su napadale s promjenom vremena. Kiša je u večernjim satima stigla i do Zagreba, a radarske snimke pokazuju kako je pod oblacima gotovo cijela Hrvatska. U Glini su lokali u centru puni vode, a u Kutini su neke ulice nakratko bile pretvorene u potoke pa su na ispumpavanju intervenirali vatrogasci.

“Oko 18,30 obilne količine oborina potopile su u kratkom vremenu Glinu”, izvijestila je dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić na platformi X. Gradonačelnik Gline Ivan Janković izvijestio je da su lokali u centru grada puni vode, a zbog velike količine oborina u kratkom vremenu potopljena je Ulica S. i A. Radića, Korzo te nekoliko okolnih ulica.

"Izlaskom svih komunalnih službi na teren i intervencijom DVD Glina I DVD Viduševac podijeljene su vreće s pijeskom na kritičnim lokacijama. Nažalost, u neke lokale na Korzu ušla je voda. Ispumpavanjem na samom Korzu i Banovcu te smanjenjem padalina, voda se povlači, a s obzirom na daljnje padaline aktivnosti će trajati dok se situacija ne stabilizira", objavio je Janković na svojoj facebook stranici.

Nešto poslije 22 sata jaka kiša padala je i u Kutini gdje su neke ulice pretvorene u potoke, a vatrogasci su pozvani na nekoliko intervencija ispumpavanja potopljenih podruma. No, situacija se brzo normalizirala, jer pljusak nije bio dugotrajan.

Za Hrvatsku je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavio kako će u ponedjeljak prevladavati oblačno i nestabilno vrijeme, i time obilježiti kraj toplinskog vala koji je trajao u Hrvatskoj od prošlog tjedna. Kopno Hrvatske uglavnom je ovog ponedjeljka bilo pod narančastim meteoralarmom zbog upozorenja o grmljavinskom nevremenu i većim količinama kiše, dok se za sutra očekuje djelomično smirivanje. 

- Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te i dalje nestabilno. Mjestimice će padati kiša, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Prema večeri razvedravanje. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku i jugoistočni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak, u noći ponegdje na obali i bura. Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 20 i 25 °C. Najviša dnevna većinom između 25 i 30 °C - najavljuje DHMZ za sutra, dok je meteorolog Krunoslav Mikec prognozirao za HRT vrijeme u idućim danima. 

- U utorak još ponegdje na kopnu kiša, moguće i grmljavina, a pljuskovi su izgledni i u srijedu. Pritom promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. U četvrtak pak pretežno sunčano. Temperatura bez veće promjene. Na Jadranu će u četvrtak također prevladavati sunčano, a obilje sunčanog vremena i u srijedu, pri čemu uglavnom samo u Istri može biti lokalnih pljuskova. Na njih valja računati tijekom utorka duž cijele obale. Puhat će bura, ponegdje i jaka, posebice u četvrtak, a na jugu će još i u utorak biti juga, u srijedu prolazno sjeverozapadnjaka - najavljuje. 

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 5

MI
mikimouse12
05:23 20.08.2024.

Budu prezivjeli ovi u Zagrebu kisu i grmljavinu?

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
02:42 20.08.2024.

Redovito cistite dvodne slivnike i nece biti problema.

Avatar Orao
Orao
22:40 19.08.2024.

Pa kako stalno imaju istu putanju te olujne ćelije????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije