Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sanja Musić Milanović i Emine Erdogan

VIDEO Prve dame posjetile OŠ Matije Gupca: Dočekane s velikim buketima

Zagreb: Sanja Musić Milanović i Emine Erdogan obišle osnovnu školu Matije Gupca
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/13
08.09.2022.
u 10:59

Na igralištu škole bilo je mnogo djece, a prve dame dočekane su s velikim buketima. Cijela ulica od jutra je blokirana i mnogo je policajaca na cesti.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je danas na Pantovčak u sklopu službenog posjeta Hrvatskoj na poziv predsjednika Zorana Milanovića. Počasno-zaštitna bojna pozdravila je turskog čelnika u 10 sati, nakon čega su intonirane hrvatska i turska himna. Erdogan u Zagrebu završava regionalnu turneju koju je započeo u utorak posjetom Bosni i Hercegovini, gdje se sastao s članovima predsjedništva, dok se dan kasnije sastao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

U nazočnosti Erdogana i Milanovića na Pantovčaku će Memorandum o razumijevanju između hrvatskog i turskog ministarstva unutarnjih poslova o osiguravanju javnog reda i mira te o suradnji u području upravljanja katastrofama i kriznim situacijama potpisati hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i njegov turski kolega Suleyman Soylu.

Prve dame Sanja Musić Milanović i Emine Erdogan posjetile su Osnovnu školu Matije Gupca, pri čemu će u školi biti predstavljen i projekt Živjeti zdravo.

Na igralištu škole bilo je mnogo djece, a prve dame dočekane su s velikim buketima cvijeća. Cijela ulica od jutra je blokirana i mnogo je policajaca na cesti.

Po povratku iz Siska, gdje će prisustvovati otvorenju islamskog centra, turski će predsjednik sa suprugom Eminom položiti vijenac ispred Spomenika domovini na Trgu Stjepana Radića, nakon čega će se se obratiti u Hotelu Westin sudionicima Hrvatsko-turskog gospodarskog foruma u organizaciji Kluba izvoznika i DEIK-a (Odbor za vanjske ekonomske odnose Turske) pod pokroviteljstvom predsjednika Milanovića.

Svoj dolazak na taj forum potvrdilo je 75 turskih gospodarstvenika, dok se s hrvatske strane očekuje 160 gospodarstvenika iz građevinskog, energetskog, turističkog i financijskog sektora, iz prerađivačke i farmaceutske industrije, poljoprivrede i drugih grana gospodarstva, priopćio je ured predsjednika.

Erdogan će se nakon toga susresti s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem u Banskim dvorima, a svoj posjet Hrvatskoj zaključit će svečanom večerom na Pantovčaku.

 

Komentara 11

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
11:51 08.09.2022.

Jeli dogovorila upis sineka na faks u Istambulu ??

V0
Vlaskoulicanec3.0
12:13 08.09.2022.

Treba decu indoktrinirati - čudim se da nisu naredili curicama da nose burku da ne bi povredile vjerske osjećaje "visoke" gošće... PLJUC!

PO
poluvodič
11:27 08.09.2022.

Pa kud baš u školu? Uplašile se sve učiteljice kad je ova naša štriga došla..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije