Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOĆ PRIRODE

VIDEO Raspalo se u 1000 komada: Munja raznijela stablo sekvoje, u sekundi se pretvorilo u 'prah'

Munja uništava stablo
Screenshot/Twitter
04.07.2024.
u 21:30

Situacija je postala još teža kada je otkriveno da je 30-metarska sekvoja pala na kombi u vlasništvu para koji posjeduje restoran u blizini.

Stogodišnja sekvoja, smještena u francuskom mjestu Deux-Sèvres, izgorjela je u subotu nakon što ju je pogodila munja tijekom jakih oluja koje su harale Francuskom. Incident je zabilježio prolaznik Benjamin Estrade, a dramatična snimka brzo se proširila društvenim mrežama.

U trenutku udara staro drvo izgledalo je kao da je eksplodiralo. "To je bio nevjerojatan prizor", rekao je Estrade. "Nisam mogao vjerovati svojim očima kada je drvo eksplodiralo nakon udara munje. Svi smo bili šokirani." Video je ubrzo objavljen na stranici Meteo Express, a mnogi komentatori pišu da je ovim udarom munje priroda iznova pokazala svu svoju snagu.

Osim uništenja stoljetne sekvoje, udar munje nanio je štetu i obližnjem baru/restoranu, koji je pretrpio djelomičnu materijalnu štetu. Lokalni gradonačelnik Laurent Baloge izjavio je za novine Ouest-France da je restoran morao privremeno zatvoriti zbog oštećenja plinske instalacije u kuhinji.

"Općina se nalazi u dolini", objasnio je Baloge. "Kad su obilne kiše, često imamo poplave u niskim područjima. Ali da stablo ove veličine bude pogođeno munjom je doista neuobičajeno. Ovo je prvi put da smo svjedočili ovakvom incidentu." Situacija je postala još teža kada je otkriveno da je 30-metarska sekvoja pala na kombi u vlasništvu para koji posjeduje restoran. Kako bi se pomoglo vlasnicima da prevladaju ovu krizu, pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Očaj u općini nakon razorne oluje: 'Mještani od jutra na nogama. Situacija je katastrofična, nema kuće koja nije stradala'

Munja uništava stablo
1/40

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije