UNAZAD NEKOLIKO MJESECI

VIDEO Pogledajte suludu rusku taktiku: Vojnik pješke dolazi do položaja i baca protutenkovsku minu

Foto: Screenshot
1/2
14.10.2024.
u 14:47

Ovakvi potezi samo pokazuju svu okrutnost i razornost rata u Ukrajini u kojem je do sada poginulo stotine tisuća vojnika i civila na obje strane.

Ruska vojska počela je unazad nekoliko mjeseci u Ukrajini primjenjivati novu, riskantnu, strategiju napada na ukrajinske položaje. Pri tome  jedan vojnik ili više njih pješke dolaze do utvrđenog položaja i u njega ubacuju protutenkovske mine koje se zatim aktiviraju. Snimke pokazuju kako je riječ o opasnim akcijama. Tako je jedna od novijih takvih snimaka snimljena na krovu zgrade u Toretsku gdje se urbane borbe vode tjednima i gdje je jedan vojnik u drugi dio zgrade bacio protutenkovsku minu koja se brzo aktivirala, a iz snimke nije jasno je li razorna eksplozija i njega zahvatila i je li uopće preživio.

Druga snimka pokazuje kako dvojica članova diverzantsko-izviđačke ruske postrojbe ubacuju protutenkovsku minu TMK-2 u skrovište ukrajinske vojske. Pri tome su ukrajinski vojnici iznutra i pucali na vojnika koji je stavljao naboj, ali je on obavio zadatak, te je zatim mina eksplodirala uništivši  ukrajinski položaj. Ovakvi potezi samo pokazuju svu okrutnost i razornost rata u Ukrajini u kojem je do sada poginulo stotine tisuća vojnika i civila na obje strane.

VEZANI ČLANCI

Ključne riječi

Komentara 29

ML
mladaklada
15:37 14.10.2024.

Ako se gleda čisto vojna strana, ostavivši na stranu emocije i političku naklonost, rekao bih da bi ovaj vojnik na terasi zgrade imao dobre šanse da je uspio zalegnuti iza onog zidića kojeg je tek preskočio u trenutku eksplozije. Ovako, teško da je ostao čitav. Ni ona dvojica nad rovom nisu vjerojatno bili bolje sreće. Ovo je jedan posebno okrutan rat.

AS
Asirijac
15:32 14.10.2024.

Ukrajina je princip kako zapad otima tudju zemlju. Malo komplikovano za razumjeti jer se reklamiraju kao oni koji donose slobodu drugima a ne da otimaju nesto.

Avatar alteralterego001
alteralterego001
15:21 14.10.2024.

Ima Putin za ubiti rusa koliko želi. To mu je najmanje bitno u ovom ratu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije