Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Tramvaji su jako stari'

VIDEO Tragična nesreća u Rusiji: U sudaru dva tramvaja jedna osoba poginula, stotinu ozlijeđenih

Foto: screenshot X/@PhoenixTV_News
1/2
06.06.2024.
u 16:37

"Dvije verzije događaja trenutno se razmatraju: ljudska pogreška i tehnički kvar."

U sudaru dva tramvaja na mostu u sibirskom gradu Kemerovu u Rusiji najmanje jedna osoba je poginula, a više od 100 ih je ozlijeđeno. Sigurnosne kamere zabilježile su trenutak kada su putnici bili izbačeni na prometnu cestu iz jednog od tramvaja koji je iznenada izgubio kontrolu. Druge snimke prikazuju posljedice izravnog sudara tog tramvaja s drugim tramvajem. Hitne službe brzo su reagirale na mjestu nesreće, piše Moscow Times.

"Nažalost, jedna žrtva nesreće je preminula unatoč naporima liječnika," rekao je gradonačelnik Kemerova Dmitrij Anisimov u video poruci. Državna novinska agencija Interfax, pozivajući se na anonimne izvore iz hitnih službi, izvijestila je da je ozlijeđeno 102 ljudi. Tu brojku kasnije je potvrdio i vršitelj dužnosti guvernera Kemerovske oblasti, Ilja Seredjuk.

Seredjuk i gradonačelnik Anisimov istaknuli su kako ova nesreća naglašava potrebu za modernizacijom zastarjele tramvajske infrastrukture u gradu, pri čemu su neki tramvaji u uporabi već oko 40 godina, još od vremena sovjetskog lidera Jurija Andropova.

Ruski Istražni odbor, koji istražuje velike zločine, pokrenuo je kazneni postupak zbog kršenja sigurnosnih propisa nakon nesreće. "Iz nekog nepoznatog razloga, tramvaj se nije usporio na teškom dijelu koji vodi nizbrdo," izjavila je kemerovska električna prijevoznička tvrtka KETK za Interfax ranije tijekom dana. "Dvije verzije događaja trenutno se razmatraju: ljudska pogreška i tehnički kvar," dodali su, piše Moscow Times.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Ljubitelji Bridgertona okupirali Maksimir: Julia Quinn održala promociju popularnih romana

1/47
Ključne riječi

Komentara 1

SE
Serengeti
19:27 06.06.2024.

Gradonačelnik Zagreba kupuje toliko stare tramvaje po Europi. Ispada da smo još jadniji od Rusa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije