IMA I MRTVIH

VIDEO Ukrajinci odgovorili na napade: Zasuli Rusiju dronovima, gore skladišta nafte

Napad na Rusiju
Screenshot/Twitter
09.07.2024.
u 10:03

Napadi su uslijedili nakon što je Rusija u ponedjeljak projektilom usred bijela dana raznijela glavnu dječju bolnicu u Kijevu i zasula projektilima Ukrajinu, ubivši najmanje 41 civila u najsmrtonosnijem valu zračnih napada u posljednjih nekoliko mjeseci.

Jedna osoba je poginula, dok su se dvije trafostanice i skladište nafte zapalili nakon što je Ukrajina lansirala desetke dronova u napadima na nekoliko regija, rekli su ruski dužnosnici u utorak. Napadi su uslijedili nakon što je Rusija u ponedjeljak projektilom usred bijela dana raznijela glavnu dječju bolnicu u Kijevu i zasula Ukrajinu projektilima, ubivši najmanje 41 civila u najsmrtonosnijem valu zračnih napada u posljednjih nekoliko mjeseci.

Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su 38 bespilotnih letjelica, uključujući 21 iznad južne regije Rostov i sedam iznad Kurska, a obje graniče s Ukrajinom, objavilo je rusko ministarstvo obrane u priopćenju u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. Ukupan broj dronova koje je Ukrajina lansirala nije odmah poznat, piše Reuters.

Eksplozije su se čule u gradu Kalach-on-the-Don u južnoj ruskoj regiji Volgograd, priopćio je Telegram kanal Baza, koji ima izvore u ruskim policijskim snagama. U objavi na Telegramu regionalni guverner Andrej Bočarov rekao je da su elektrana i skladište nafte zapaljeni krhotinama koje su pale iz bespilotnih letjelica koje su uništili ruski sustavi protuzračne obrane.

Požar u trafostanici odmah je ugašen, ali se vatrogasci još uvijek bore s vatrom u skladištu nafte, rekao je Bocharov. U napadu nije bilo ozlijeđenih, kazao je, dodavši da nema opasnosti za stambene objekte. Rusko ministarstvo obrane nije navelo Volgograd među regijama u kojima su uništene bespilotne letjelice koje je lansirala Ukrajina.

VEZANI ČLANCI:

Muškarac je poginuo, dvije osobe su ozlijeđene, a nekoliko je kuća oštećeno tijekom noći u regiji Belgorod koja graniči s Ukrajinom, rekao je njezin guverner Vjačeslav Gladkov na Telegramu. Tri bespilotne letjelice uništene su iznad regije Belgorod, priopćilo je rusko ministarstvo obrane. U napadima u Ukrajini prošlog dana poginule su četiri osobe, a 20 ih je ranjeno, rekao je Gladkov.

Požar koji je izbio u trafostanici u Rostovu ugašen je nakon što je Ukrajina tijekom noći lansirala "desetke" dronova, rekao je Vasilij Golubev, guverner ruske regije, na Telegramu, dodajući da je požar ugašen. Ministarstvo obrane priopćilo je da je pet bespilotnih letjelica koje je lansirala Ukrajina uništeno iznad regije Astrahan i dvije iznad regije Voronjež, nekoliko stotina kilometara južno od Moskve, ali nema detalja o šteti.

Ruski dužnosnici rijetko otkrivaju puni razmjer štete nanesene ukrajinskim napadima. Reuters nije mogao neovisno provjeriti ruska izvješća. Nije bilo trenutačnih komentara iz Ukrajine. U ponedjeljak je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obećao da će Kijev uzvratiti za raketni napad na dječju bolnicu.

FOTO/VIDEO Stravičan napad Rusa na centar Kijeva: Teško pogođena najveća dječja bolnica u Ukrajini

Napad na Rusiju
1/11
Ključne riječi

Komentara 81

PE
perun
10:34 09.07.2024.

po tome se vidi razlika između Ukrajine i rusije: Ukrajina gađa vojne baze i pogone koji proizvode gorivo za ruske tenkove, a rusija uz vojne ciljeve gađa i bolnice, škole, vrtiće jer joj je cilj potpuno uništiti ukrajinski narod-genocid na djelu!

AI
airborne
10:48 09.07.2024.

normalnom čovjeku neshvatljiv je mozak ruskog trola koji će podržati sve što naprave rusi, makar to bilo raketiranje dječje onkološke bolnice..odvratan karakter tih neljudi

DR
drumom
10:39 09.07.2024.

sve je to premalo za brutalne, krvave ruske zločine i razaranje bolnica te ubijanje djece koja su se liječila od raka! udrite braćo Ukrajinci svom snagom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije