Kako je zavladao Vučić

Vječno na rubu atentata, drma medijima i priča da je popularan. Režim jača u toksičnom stanju među Srbima

02.04.2022.
u 19:12

Kampanju je pojela Ukrajina. U sjenci ruskog napada na tu zemlju protječe izborna kampanja uoči općih izbora koji se sutra održavaju u Srbiji. Kao tradicionalni saveznik Moskve, ta se zemlja našla u teškoj poziciji jer Bruxelles od nje očekuje da osudi invaziju, ali to bi za vlast značilo riskirati otuđivanje brojnih proruskih građana. Izbori se održavaju praktički za sve razine i grane vlasti: Srbi će glasati u prvom krugu predsjedničkih izbora te za parlament, ali i za brojne lokalne jedinice vlasti, pa i za gradonačelnika Beograda. Srpskom politikom dominira predsjednik Aleksandar Vučić koji je od dolaska na vlast 2012., optužuju ga kritičari, izgradio politički sustav blizak autoritarnom, a medije je stavio pod svoju kontrolu. On to demantira, i inzistira da su on i Srpska napredna stranka (SNS) popularni među građanima.

Komentara 3

Avatar Mistborn
Mistborn
19:36 02.04.2022.

Tko god da je tamo, ista meta isto odstojanje.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
19:33 02.04.2022.

Koga briga.

DU
Deleted user
07:12 03.04.2022.

Ljigo i ratni kokošar..ali toliko superioran hrvatskim političarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?