VREMENSKE NEPRILIKE

Vježba spašavanja 'Poplava 2024.' otkazana zbog - oborina

Sveti Martin na Muri: Me?unarodna vježba civilne zaštite - spašavanje od poplave
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL, ilustracija
1/3
03.10.2024.
u 14:02

Prema scenariju vježbe, dolazi do zaustavljanja skele na rijeci Muri na lokaciji Fusek zbog puknuća čeličnog užeta

Vježba evakuacije i spašavanja na skeli Fusek "Poplava 2024." u Murskom Središću po drugi put je otkazana, a kao i u lipnju, i ovaj put razlog je visok vodostaj. - Zbog naglog porasta rijeke Mure i trenutnog visokog vodostaja rijeke, pristup skeli je onemogućen, te iz tog razloga nije moguće održati vježbu – izvijestio je Grad. Novi termin vježbe je 12. listopada u 10 sati.

Prema scenariju vježbe, dolazi do zaustavljanja skele na rijeci Muri na lokaciji Fusek zbog puknuća čeličnog užeta. Skelar o tom događaju obavještava Službu civilne zaštite Čakovec – Centar 112 i zaustavlja skelu bacanjem sidra u rijeku Muru. Na skeli je nekoliko osoba, od kojih je jedna ozlijedila glavu. Na teren izlaze policajci, vatrogasci, pripadnici HGSS-a, članovi Crvenog križa i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu. Tijekom evakuacije jedna osoba pada u vodu... Prvi put vježba je bila zakazana za 7. lipnja, no otkazana je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

POVEZANI ČLANCI:

GALERIJA Pripreme za obranu od poplava

Sveti Martin na Muri: Me?unarodna vježba civilne zaštite - spašavanje od poplave
1/12

 
Ključne riječi

Komentara 1

GN
gnoj
15:34 03.10.2024.

Da Hrvatske vode rade svoj posao ne bi dolazilo do ovoga barem ne u tim razmjerima ! Cijelo ljeto je bio mali vodostaj a oni nisu ništa uradili ( očistili kanale i tokove da bi voda slobodnije prolazila ) !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije