NA DOBROVOLJNOJ BAZI

Vlada nakon izjave von der Leyen: Ne planiramo obvezno cijepljenje

Karlovac: Ministar Beroš cijepio građane protiv koronavirusa i dao izjavu za medije
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
01.12.2021.
u 21:30

- Obvezno cijepljenje polako postaje tema u pojedinim EU zemljama, ali za sada nije izgledna u Hrvatskoj - kaže ministar Beroš

Nakon što je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila u srijedu da je potrebno razmisliti o uvođenju obveznog cijepljenja, večeras se oglasila i hrvatska Vlada. Kažu da je stav o obveznom cijepljenju već poznat od ranije te dodaju da se o tome na razini EU još ni nije službeno razgovaralo.

- U Hrvatskoj se cijepljenje zasniva na dobrovoljnoj bazi i već smo jasno komunicirali kako zasad nije u planu ići u smjeru obveznog cijepljenja. Vlada je osigurala dovoljno doza cjepiva i svatko se može cijepiti besplatno, sigurno i kad god želi te se zaštititi od COVID-19 - rekao je ministar Vili Beroš pa dodao:

- Obvezno cijepljenje polako postaje tema u pojedinim EU zemljama, ali za sada nije izgledna u Hrvatskoj. Hoće li postati naš scenarij u budućnosti, ne vjerujem da će doći do toga, a ovisit će o epidemiološkoj situaciji i našem pridržavanju specifičnih i općih protuepidemijakih mjera.

Premda imamo kontinuitet visokih brojki, proteklih dana bilježimo blagi pad novozaraženih građana što daje nadu u daljnje poboljšanje epidemiološke slike. Rano je govoriti o silaznoj putanji 4. vala, kao i utjecaju nove varijante virusa na daljnji tijek epidemije, ali ono što je sigurno je učinkovitost cijepljenja i COVID potvrda u kontroli širenja epidemije te smanjenju opterećenosti zdravstvenog sustava.

 

>> VIDEO Izraelski znanstvenici: Cijepljeni s obje doze ili boosterom u zadnjih pola godine zaštićeni su od omikrona


Komentara 11

KU
Kuki
21:57 01.12.2021.

Urška dal mirno spavaš ???

LE
Lezerni
01:40 02.12.2021.

I bolje vam je da ne planirate prisilno cijepljenje, jer nema tog prijevoznog sredstva kojim biste tako brzo uspjeli pobjeci u Hercegovinu!

5S
505.scrtom
22:48 01.12.2021.

no dobro,čak i da bude obvezno, neće opet po želji vlade funkcionirati kako to sanjaju. ali dragi prijatelji,jedno če bit sigurno,kada jedni odu već po svoju petu ili šestu,drugi će tek po prvu. nema šanse da ih ovi s prvomm ikada dostignu, lol... zato što kasnije, to bolje i samo onda ako se već mora ili nikako. berošinovičeva pametna izjava je sasvim dovoljna iako mu ne treba vjerovati, kao niti do sada i ne samo njemu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije