AFERA PUTNI NALOZI

Terezija Matić smijenjena s funkcije šefice Ureda za opće poslove Vlade i Sabora

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
08.03.2017.
u 18:20

Vlada Andreja Plenkovića prije nekoliko mjeseci Tereziju Matić je postavila za v. d. šefice tog ureda, a tek danas je razriješena te funkcije

Vlada je napokon danas razvlastila Tereziju Matić funkcije vršiteljice dužnosti šefice Ureda za opće poslove Vlade i Sabora u kojem se obrađuju svi putni nalozi i isplaćuju dnevnice. 

Terezija Matić bila je šefica računovodstva u tom uredu u mandatu vlade Zorana Milanovića u kojem je državna revizija otkrila fiktivne putne naloge preko kojih je ukradeno više od 300.00 kn zbog čega je u pritvoru bilo Tomislav Saucha.

Vlada Andreja Plenkovića prije nekoliko mjeseci Tereziju Matić je postavila za v. d. šefice tog ureda, a tek danas je razriješena te funkcije iako je kao zaposlenica tog ureda dio lanca ljudi koji su radili na putnim nalozima, pa tako i na onim fiktivnim. 

Vlada je prekjučer na novo radno mjesto premjestila i Sandru Zeljko, bivšu tajnicu Tomislava Sauche i donedavnu tajnicu u uredu premijera Andreja Plenkovića.

Budući da su Terezija Matić i  Sandra Zeljko državne službenice u vladi su govorili kako ne mogu prejudicirati ničiju krivnju i kako ne mogu službenice koje su bile u doticaju s putnim nalozima suspendirati. 

Međutim, nakon što je premijer Plenković proveo internu istragu u vladi i nakon što je Saucha proveo svoju istragu koja je pokazala da su se lažni putni nalozi ponavljali i u 2016. godini Vlada je napokon odlučila zarotirati Matić i Zeljko na nova radna mjesta.

Terezija Matić izgleda ostaje u uredu za opće poslove ali bez ovlasti šefice tog ureda, a na njenu poziciju  dolazi nova osoba. 

Terezija je zanimljiva i zato što je upravo ona državnoj reviziji, kada su otkriveni lažni putni nalozi, poslala očitovanje u kojem je napisala da su savjetnici premijera Zorana Milanovića podnosili usmena izvješća nakon svojih putovanja te da je putovanja premijerovih savjetnika u koordinaciji s tadašnjim premijerom odobravao Tomislav Saucha.

Revizori su otkrili lažne putne naloge upravo zato što za njih nije postojala dokumentacija, odnosno pisani izvještaj o obavljenom službenom putu.

Ostalo je nepoznato po čijem je nalogu Terezija Matić sastavila takvo očitovanje.

>> Tajnice su se žalile da Zeljko traži da svi putni nalozi idu preko nje

>> Na lažnim putnim nalozima potpisi Zelića i Božinovića, tajnica Zeljko u USKOK-u

Komentara 39

ER
EroK
18:44 08.03.2017.

Prav je blagodat biti u drzavnoj birokraciji, cak ako te i uhvate u nezakonitim radnjama, samo ti dadnu drugi posao i nitko nikome!!

MA
marijaqwer
18:29 08.03.2017.

Vlada smijenila Tereziju Matić, a novac nestao. Narod bi rekao " ujo vuk magare ".

DU
Deleted user
19:30 08.03.2017.

U jednoj uređenoj zemlji to bi se riješilo za nekoliko dana a ne za nekoliko godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije