TRAGEDIJA NA VIRU

Vozaču mjesec dana pritvora, obitelj strepi za dječačića (2): 'Mi i dalje kao da ne vjerujemo da se sve to dogodilo'

Foto: CROPIX/Frane Šarić
1/7
19.08.2024.
u 19:27

Sudeći po informacijama koje su došle do djeda, tragediji je navodno pridonijela i činjenica da obitelj nije mogla svojim automobilom do kuće u Viru u kojoj su bili smješteni jer su im auto ispred jednog kafića blokirala druga vozila

Tragedija na Viru u kojoj je smrtno stradala 24-godišnja majka troje djece i u kojoj su njezino dvoje djece i suprug zadobili ozljede opasne po život mogla se izbjeći da je prije svega bilo ljudskosti! Večernji list razgovarao je telefonom s djedom stradale djece koji je i danas ujutro bio u zadarskoj bolnici i koji nam je nakon tragedije u kojoj mu je život izgubila snaha, prvo rekao kako sada strepi i za život dvogodišnjeg unuka kojeg su iz zadarske bolnice danas planirali prebaciti u KBC Zagreb. Djed i cijela obitelj, kao i cijela Hrvatska pitala se kako je došlo do tragedije i je li se mogla izbjeći.

Bili na koncertu

Sudeći po informacijama koje su došle do djeda, ali i koje su se pojavile na društvenim mrežama, osim zbog bešćutnosti 29-godišnjaka koji je pijan vozeći očito velikom brzinom i s 1,75 promila alkohola naletio Fiat Puntom na mladu obitelj, tragediji je navodno pridonijela i činjenica da obitelj nije mogla svojim automobilom do kuće u Viru u kojoj su bili smješteni jer su im auto ispred jednog kafića blokirala druga vozila. Ni molba oca s djecom u kafiću da moraju otići i izaći zbog djece nije pomogla da netko preparkira automobile i oni su se, kako nam je rečeno, uputili pješice ulicom Put Lozica na Viru. I tamo je na nenaseljenom dijelu puta gdje, kao i na velikom dijelu Vira, nema nogostupa, na cesti uz šumu na njih naletio pijani divljak. Bol u djedovu glasu neopisiva je riječima.

– Sad smo u bolnici i prije sat vremena rekli su nam da će maloga prebaciti u Klinički bolnički centar Zagreb. Curica ima teške ozljede, ali su nam rekli da je stabilno. Beba ima ogrebotine. Možete misliti kako nam je, ali moramo smoći snage jer sada je na nama da se brinemo o djeci. Sin je teško ozlijeđen, ali uspjeli smo razgovarati s njim. Sad je na meni i supruzi briga za djecu. Mi i dalje kao da ne vjerujemo da se sve to dogodilo. Rekao nam je sin da su otišli na koncert autom, parkirali su iza kafića gdje su našli mjesto, a onda su se parkirali i drugi pa kasnije nisu mogli izaći. Djeca su mala i htjeli su otići kući pa je sin otišao u kafić i pitao osoblje može li netko preparkirati auto. Ušao je s djecom te mu je netko od osoblja i ta osoba koja ga je vidjela s djecom rekla da sad čeka do tri sata. Oni su zbog djece koja su bila nervozna krenuli kući pješice i dogodila se nesreća... – rekao nam je djed. Ispričao je i kako su doznali za tragediju.

– Nitko iz institucija nije nam javio da se dogodila tragedija, javio nam se samo vozač Hitne i rekao da je sin imao nesreću pa smo putem 112 pokušali doznati što se dogodilo... I rekli su nam samo da očevid još nije gotov. Nama je kasnije na hitnom prijamu rečeno da su zaprimljene osobe, sve osim snahe. Muk i strah kad smo to čuli. I onda smo putem čitali na portalima što se događalo. Tek nas je kad smo došli u Zadar glavna doktorica izvijestila o snahinoj smrti – rekao nam je M. M. i dodao da sada jako strepe za dječačića koji se bori za život zbog teških ozljeda unutarnjih organa i glave.

POVEZANI ČLANCI:

– Razgovarao sam s ljudima na Viru i rekli su mi da je to učinio neki delinkvent... – ispričao nam je djed stradale djece. Bol i tragediju nanio im je 29-godišnjak koji je sinoć trebao biti priveden sucu istrage i za kojeg je zatražen pritvor. Vozio je s 1,75 promila alkohola u krvi.

– Prema informacijama koje su došle do nas, vozač je zbog velike brzine prvo izletio s ceste pa dobio i ubrzanje te naletio na nesretnu obitelj. Ovo je nezapamćena tragedija za Vir – rekao je za Večernji list danas čelnik općine Marino Radović i nastavio: – Svi se nadamo da će dječačić preživjeti, a u oporavku obitelji pomoći ćemo koliko god treba. Nažalost, život ništa ne može vratiti. Tragedija je to velika. Zvao sam i gradonačelnika Križevaca, i oni će pomoći... Dan nakon tragedije i na Viru i u cijeloj Hrvatskoj svi su u šoku. Vir će otkazati ljetna događanja, a danas je proglašen Dan žalosti.

Kazna od tri do 15 godina

Nad 29-godišnjakom je dovršeno kriminalističko istraživanje te je preksinoć uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a danas mu je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Rekli su nam da je počinitelj tragedije na Viru prijavljen za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom i da je za to kazneno djelo zapriječena kazna zatvora od tri do 15 godina. Nisu potvrdili nagađanja o tome da je počinitelj policiji otprije poznat po kaznenim djelima. Doktor Nedjeljko Jović danas ujutro nam je rekao da je najteže ozlijeđeni dječak i dalje životno ugrožen, ali da je stabilno. Danas je prebačen na liječenje u KBC Split.

Ključne riječi

Komentara 4

ZU
zunzara
20:28 19.08.2024.

Bane je pokosio oca 3 djece sa prepravljenim autom Niđe lisica i pritvora

Avatar razbojnik404
razbojnik404
20:54 19.08.2024.

zunzara i Miloradov mali - za svaku zlu riječ neka vas se odgovarajuće "nagradi"!

LI
Lisica
20:49 19.08.2024.

Lisica Žao mi je reci da malena djecica trebaju biti u krevetima bar oko 10. Ne može se s troje djece svuda. Teško je to. Pokoj vječni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije