Nelogično

Vrtić nije nastupao u Kocki jer je Dom kulture Sisak tražio 500 kuna

\'04.03.2011., Sisak - Djecji pjevacki zbor Ticeki Djecjeg vrtica Sisak Stari u Glazbenoj skoli odrzali su humanitarni koncert za Marijetu Smajo. Petogodisnjoj Marijeti, uz psihomotrornu retardaciju,p
\'NIkola Cutuk/PIXSELL\'
05.03.2011.
u 12:45

Humanitarni koncert Tičeka za Marijetu Smajo održan je, ali bez naknade u Glazbenoj školi

Dvorana Glazbene škole Frana Lhotke bila je preksinoć pretijesna za oko 250 posjetitelja na dobrotvornom koncertu dječjeg zbora Tičeka, vrtića Sisak Stari. Ne čudi stoga pitanje roditelja zašto takav humanitarni događaj nije, kao i svaki put do sada, organiziran u primjerenijem prostoru Doma kulture, čija je pozornica tada zjapila prazna.

Humanost kod susjeda

Naime, sisački su vrtići u Kristalnoj kocki vedrine inače besplatno nastupali, ali sada bi, bez obzira na humanitarni karakter, to morali platiti. Takav potez nije logičan jer riječ je o dvije gradske ustanove, obje na proračunu Grada Siska. To više zbog neprofitnog i humanitarnog karaktera nastupa te najma od samo – 500 kuna.

Već prvi glas o mogućem plaćanju naveo je organizatora da se obrati na povoljniju adresu, ali u susjednome dvorištu. Odluka je pala na Glazbenu školu, koja kao županijska ustanova nije zatražila naknadu. Ravnateljice obiju gradskih institucija jedva su komentirale slučaj.

– Nikakvu pismenu ponudu od Siska Starog za održavanje koncerta nismo dobili – kaže ravnateljica Doma kulture Ivona Nemeth, koja je kazala kako se dvorana i oprema naplaćuje, ali o kojem je iznosu riječ, nije znala. Iz vrtića poručuju da su se snašli te da će i ubuduće odabrati povoljniju opciju.

Ugođaj kao razlog?

– Odabrali smo Glazbenu školu jer je tamo toplija atmosfera, djeca su cijelo vrijeme bila zajedno i uživali smo – kaže ravnateljica Željka Bece. Iako je ulaznica bila samo 10 kuna, za liječenje omiljene petogodišnje Siščanke Marijete Smajo prikupili su oko 4500 kuna, a djevojčica koja ima psihomotornih poteškoća i autizam cijelo se vrijeme s vršnjacima radovala na pozornici.

Ključne riječi

Komentara 2

TN
tamo-neka
14:44 05.03.2011.

..jbg, moraju kulturaši od nečega živjeti pošto gradonačelnikovi ljudi po tim mjestima očigledno ne znaju posao... ...očekujem za neko vrijeme da će ponovo iznajmljivati prostor doma kulture za rasprodaju gaća i deodorana... ...prijedlog: možda bi ipak trebali poslušati crtu što im govori

BR
brownie
13:58 07.03.2011.

šta se čudite dragi siščani i siščanke,pa nije to ozbiljna glazba,koji ste vi zatucanci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije