VOJSKA SRBIJE

Vučić najavio: Vjerojatno ćemo uvesti vojni rok. Za muškarce 75 dana, za žene dobrovoljno

Aleksandar Vučić obišao je u Šapcu radove na brzoj cesti Šabac - Loznica
Foto: M.M.
1/4
06.09.2024.
u 08:53

Dodao je i kako će se odrediti novčana naknada za sve koji će provesti vrijeme u kasarnama Vojske Srbije

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je kako se razgovara o vraćanju redovnog vojnog roka koji bi za muškarce trajao 75 dana, dok bi za žene dobrovoljan. Kako je naveo, mogao bi biti uveden u idućih godinu dana.

- Mi smo sada razgovarali oko vojnog roka i vjerovatno ćemo donijeti tu odluku. Procjene u ovom trenutku još nisu završene i razgovori - izjavio je prilikom obilaska taktičko-tehničkog zbora opreme i naoružanja u Gučevu, prenosi Nova.rs. Dodao je kako ima nekoliko problema, ali se moraju pokušati sačuvati ljudi u zemlji.

- Da nam ne odlaze zbog izuzetno, inače, kratkog vojnog roka, koji bi bio obavezan za muškarce, dobrovoljan za žene. Ali bi rok bio dva mjeseca plus 15 dana vježbe, što će reći 75 dana. Mislim da je to minimalno nešto što svako može dati svojoj državi - rekao je Vučić. 

Dodao je i kako će se odrediti novčana naknada za sve koji će provesti vrijeme u kasarnama Vojske Srbije.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Putin ironično podržao Kamalu Harris: 'Smije se toliko ekspresivno i zarazno...'


 

Komentara 8

PV
prcko.vita
10:07 06.09.2024.

Brate Aleksandre, ovih prvih sto milijardi dolara zarade od litijuma da proslijediš Hrvatskom narodu, u svrhu na uplatnici napiši ratna odšteta, 1. rata., onda se možete nadati ulasku u EU.

PR
pravednik2
12:01 06.09.2024.

Obuka će se vršiti na kineskim kišobranima.

MM
Marljivi mrav
10:19 06.09.2024.

Taj kao da ne razmišlje mozgom nego tim nabreklim usnama. Zato je tako usporen i sve kopira našeg velikog i dragog vođu A.P.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije