Nepažnja

Vuk u zoološkom vrtu u Osijeku ugrizao dijete

kavez
Davor Javorović/PIXSELL
06.06.2010.
u 11:20

Vukovi se prate i za 15 dana stići će nalazi na bjesnoću. Vuk je bio unutar ograde kaveza za koju se uhvatila osmogodišnjakinja

Za prst desne ruke 8-godišnjakinju je u subotu, oko 12.30 sati, u osječkom zoološkom vrtu ugrizao vuk. Prema policijskom izvješću, rukom je uhvatila metalnu ogradu kaveza u kojemu žive četiri vuka Alf, Reponjica, Mrgud i Crni, a jedan od njih ugrizao ju je za kažiprst. S njom su bili majka i brat koji su je odmah prevezli u Klinički bolnički centar Osijek. Utvrđene su lakše ozljede.

– Žao nam je zbog nezgode. Vuk je bio unutar svoje ograde. Na svim mjestima u ZOO-vrtu postavljena su upozorenja da se ne približava životinjama, pa stoga stalno treba biti na oprezu jer je dovoljan trenutak za nesreću – kaže Tatjana Elez, glasnogovornica Unikoma, u čijoj je nadležnosti i zoološki vrt. Vukovi su u osječki ZOO-vrt stigli 2005. iz riječkog prihvatilišta za životinje. Cijepljeni su 2006. prema zakonu o divljim životinjama.

– Nakon ugriza veterinari su obavili trokratni pregled vukova, kojim se utvrđuje jesu li bijesni. Konačni rezultati bit će poznati za 15 dana jer se životinje tijekom toga razdoblja nalaze na promatranju. Inače, s ovim vukovima nikad nije bilo problema, niti su ikoga do sada napali. To su životinje koje su po svojem karakteru plašljive u prirodi i bježe od ljudi – objašnjava Jadranko Boras, veterinar za divlje životinje u osječkom ZOO vrtu.

Komentara 9

MI
mica1111
22:43 06.06.2010.

...e,gdje su nam još lovac i bakica...:)))

LO
Lori
12:58 06.06.2010.

Ajme naslova! Ajme vijesti! Kao da su se vuci,u najmanju ruku organizirali i dočekali u zasjedi nevino djetešce kouj su ugrizli za žilu kucavicu!!! Spektakularna vijest,nema što... Majci i djetetu želim brzi oporavak i moj komentar nije upućen njima i nihovoj nesreći.

Avatar cobra1704
cobra1704
09:44 07.06.2010.

Sve u svemu pitanje je gdje joj je bila majka???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije