PONUĐENA 2 MODELA

Vukovar uvodi mjere štednje: Javna rasvjeta će biti reducirana

Slavonski Brod: Zamjena neispravnih žarulja na rasvjetnim stupovima
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
28.03.2022.
u 13:40

Prema podacima iz Grada Vukovara anketu ukupno je ispunilo 665 građana Vukovara od čega se njih 634 (95,34%) odlučilo za model redukcije javne rasvjete

Grad Vukovar uvodi mjere štednje koje uključuju i reduciranje javne rasvjete na području cijeloga grada s čime se želi, koliko toliko, doskočiti povećanju cijene energenata i električne energije.

Odluku o tome donijeli su sami građani kojima je gradska uprava, putem štandova kao i mogućnosti da svoje mišljenje kažu preko službene gradske stranice, omogućila da u vremenu od 11. do 19. ožujka odaberu jedan od dva ponuđena modela. Prema jednom modelu u noćnim satima u gradu će raditi svako drugo ili treće javnorasvjetno dok je drugi model predviđao da osvjetljenje grada ostane po starome ali uz poskupljenje komunalne naknade za sve građane u visini od 40 do 50 posto kako bi se pokrio novonastali trošak.  

- Iz aspekta odgovornog upravljanja i raspolaganja gradskim proračunom moramo uvesti određene promjene, a prije svega vodeći se racionalnim i odgovornim ponašanjem prema potrošnji energenata, ali i ukupnom poslovanju. U vidu provođenja mjere redukcije javne rasvjete voditi ćemo računa o sigurnosti odvijanja prometa te sigurnosti građana - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na današnjoj konferenciji za novinare.  

Prema podacima iz Grada Vukovara anketu (online i na terenu) ukupno je ispunilo 665 građana Vukovara od čega se njih 634 (95,34%) odlučilo za model redukcije javne rasvjete dok je njih 31, odnosno (4,66%) izabralo model povećanja iznosa komunalne naknade za 40 do 50%.

>> VIDEO Strašna tragedija u Švicarskoj: Peteročlana obitelj skočila sa 7. kata zgrade nakon što im je na vrata došla policija


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije