Vukovarsko-srijemski HDZ:

'Posao u Hrvatskim šumama ne možeš dobiti ako nisi član SDP-a'

josip šarić,gradonačelnik otoka
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
08.06.2015.
u 11:57

– Da bi se dobio posao u Hrvatskim šumama kandidat mora biti član SDP-a, tvrde to čelnici HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije komentirajući natječaj za zapošljavanje 88 inženjera šumarstva koji su bili raspisale Hrvatske šume. Potpredsjednik županijskog HDZ-a Josip Šarić, koji je i gradonačelnik Otoka, pojasnio je kako je u cijeloj Hrvatskoj zapošljavano 88 inženjera šumarstva te da se na raspisani natječaj javilo i deset kandidata s područja Vukovarsko-srijemske županije.

– Od toga broja njih troje su dobili posao i oni su članovi SDP-a. U Šumariji Otok posao je dobilo pet osoba i svi članovi SDP-a. Nitko drugi nije mogao proći. Ovaj natječaj je i prvi natječaj u 250 godina šumarije da je razgovor s kandidatima za posao osobno obavljao predsjednik Uprave Hrvatskih šuma pri čemu je taj razgovor donio najviše bodova, rekao je Šarić. Na današnjoj konferenciji za novinare prisutni su bili i Marina Rukavina i Krunoslav Vranjković koji tvrde da natječaj nije bio transparentan. Prema njihovim riječima dolaskom na testiranje nitko im nije zatražio niti identifikacijske isprave pri čemu se razgovor s predsjednikom Uprave sveo na razgovor od 2-3 minuta.

– Pitanja su bila tipa što ja mislim i sl. Smatram da sam i pismeni i usmeni dio testiranja jako dobro riješio ali nisam prošao. Nisu prošli niti neki od kandidata koji imaju po deset godina radnoga staža u Hrvatskim šumama. Slao sam i prigovor ali nisam dobio nikakav odgovor, rekao je Vranjković. I Rukavina, inače majka dvoje djece, tvrdi da je dobro riješila test ali je ipak bila 70 mjesta ispod crte.

– Interesantno je i kako se natječaj za zapošljavanje u Hrvatskim šumama provodi u vrijeme kada se govori o restrukturiranju ove tvrtke i kada se govorilo o višku zaposlenih. Sad više nema viška zaposlenih nego se prima novih 88 djelatnika pri čemu ako nisi član SDP-a nema posla, istakao je Šarić. Komentirajući dešavanja oko natječaja Galić se pita i zašto iz Uprave šuma Vinkovci šute i ne dižu svoj glas kako bi ukazali na ove nelogičnosti koje se dešavaju.

– Posljednje tri godine u Hrvatskim šumama obilježila je velika centralizacija. Ukinut je žiro račun Uprave šuma Vinkovci, a sve odluke se donose u Zagrebu. Prošle godine šumarija je zabilježila dobit od 65 milijuna kuna, a od toga novca se ništa ne vraća u županiju nego se s tim novcem pokrivaju gubitci po cijeloj Hrvatskoj. Uz sve to u uzgoj se malo ulaže. Lokalno vodstvo šuma u Vinkovcima treba glasno reći što se dešava, a oni samo šute, rekao je Galić.

>> Odbili 6 mil. kuna jeftiniju ponudu zbog lošeg uveza?!

Komentara 19

VA
Varazdinec
12:23 08.06.2015.

Ista situacija je i u Varazdinu!Ako nisi član sdp/skh nemožeš ni primirisat poslu!Pogotovo ove godine su počeli zapošljavat na veliko i bez srama!

Avatar misslea
misslea
12:23 08.06.2015.

Nažalost, tako je svigdje, ne samo u Hrvatskim šumama..

MI
MileKubura
12:17 08.06.2015.

Deset tisuca nesposobnih ugljena uništava, pljačka Hrvatsku 3,5 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije