ROĐENE 23 BEBE

Ovaj grad prkosi negativnim statistikama: U samo tjedan dana pravi baby boom

Foto: pixabay
1/2
20.09.2024.
u 12:02

Proteklog tjedna ondje je rođeno čak 23 bebe – 12 dječaka i 11 djevojčica.

Dok iz svih krajeva Hrvatske stižu zabrinjavajuće vijesti o padu nataliteta, praznim školama i smanjenom broju upisane djece, situacija je slična u mnogim gradovima i manjim sredinama. Negativan demografski trend postao je realnost, a sve više zajednica suočava se s izazovima vezanim uz starenje stanovništva. Ipak, iz Zaboka stižu vijesti koje donose tračak nade i optimizma.

Prema navodima portala Zagorje International, petak, koji je mnogima omiljeni dan u tjednu, postao je još ljepši zahvaljujući predivnim vijestima iz Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih ratnih veterana. Naime, proteklog tjedna ondje je rođeno čak 23 bebe 12 dječaka i 11 djevojčica.

Dječake su rodile Valentina Kralj iz Konjščine, Lucija Ćurić Marić iz Zaprešića, Violeta Ferčec iz Krapine, Nikolina Hren iz Donje Stubice, Tihana Šimunić iz Krapine, Danijela Cipriš iz Marije Bistrice, Sanja Gorički iz Mača, Anet Sever iz Svetog Križa Začretje, Marta Bedek Horvatinec iz Stupnika, Patricia Premuž iz Zagreba, Antonia Cingulin iz Kraljevca na Sutli te Danijela Radić iz Zagreba.

Djevojčice su rodile Marija Bival iz Donje Stubice, Marina Krošlin iz Pregrade, Manuela Bodružić iz Dugog Sela, Karolina Franc iz Krapine, Valentina Zagorec iz Budinšćine, Dora Sabljić iz Zaboka, Ana Bačić iz Pregrade, Darija Filipaj iz Krapinskih Toplica, Martina Dumić iz Zaboka, Marina Kralj iz Zlatar Bistrice te Dorotea Janeš iz Zagreba.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Pitali smo umjetnu inteligenciju kako će hrvatski gradovi izgledati za 100 godina. Rezultati su fascinantni

1/13

Ključne riječi

Komentara 2

BZ
bzsystem
13:14 20.09.2024.

Kakvi bum, pa od 23 djeteta samo je jedno iz Zaboka.

DE
desigual
12:49 20.09.2024.

Treba vidit tko je tamo pjevao za doček Nove Godine pa ih slati po gradovima! 🎇 Vidi se da je bilo veselo 🥰

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije