LJUTA RETORIKA

Zastrašujuća prezentacija mogućeg napada na europske gradove na ruskoj televiziji: 'Tri rakete i propast će'

Russia says it starts nuclear military drills
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS
1/3
18.07.2024.
u 11:54

"Govorimo o projektilima koji potpadaju pod Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), koji je uništio Trump", rekao je Popov, podsjećajući kako se SAD tijekom mandata Donalda Trumpa povukao 2019. godine iz spomenutog Sporazuma.

Ruski zastupnik Jevgenij Popov kojeg se često može vidjeti na ruskoj državnoj televiziji ovog je puta naveo europske gradove koji bi mogli biti meta ruskog nuklearnog oružja, navodeći kako bi Velika Britanija bila upravo najranjivija za takvu vrstu napada. Popov je, inače, poznat po svojem podržavanju Kremlja i ruskog predsjednika Vladimira Putina, te je u više navrata na televiziji ponovio prijetnje protiv zapadnih zemalja koje podržavaju Ukrajinu.

Popov je na televiziji komentirao nedavno obećanje Washingtona i Berlina da će SAD-e u sklopu svoje predanosti NATO-u početi raspoređivati rakete dugog dometa u Njemačkoj 2026. godine. To bi, među ostalim, uključivalo i stacioniranje SM-6 i krstarećeg projektila Tomahawk, kao i razvojnog hipersoničnog oružja, navodi Newsweek.

Ukrajinski savjetnik za unutarnje poslove Anton Geraščenko objavio je na X-u (nekadašnjem Twitteru) dio emisije u kojoj Popov optužuje SAD za "bacanje Europe u lonac za taljenje svjetskog rata sa zajamčenim međusobnim uništenjem". Geraščenko je pokraj videa napisao: "Pozor, EU i UK! Ruski državni TV kanal prikazao je kartu nuklearnih napada na europske prijestolnice."

 

Popov je stajao ispred videozida s kartom Europe kad je rekao da će Pentagon rasporediti projektile koji "predstavljaju strašnu prijetnju Rusiji". Ustvrdio je da oružje ima sposobnost dosezanja gradova kao što su Sankt Peterburg, Kazan, Moskva, Novosibirsk i Jekaterinburg. "Govorimo o projektilima koji potpadaju pod Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), koji je uništio Trump", rekao je Popov, podsjećajući kako se SAD tijekom mandata Donalda Trumpa povukao 2019. godine iz spomenutog Sporazuma.

"Nije teško pretpostaviti geografiju odgovora ako izjava Bijele kuće za tisak postane stvarnost. Sve europske prijestolnice su u opasnosti ako su naše rakete u Kalinjingradu", rekao je Popov, misleći na rusku eksklavu koja graniči s članicama NATO-a Poljske i Litve u Baltičkom moru. Gradovi koji bi bilo u potencijalnoj opasnosti su Berlin, Varšava, Pariz, Bukurešt, Prag, ali potencijalna meta bi bile i američke baze u Njemačkoj. Popov je rekao da će se ruska Sjeverna flota suprotstaviti Britaniji, "našem tradicionalnom neprijatelju", te da prijedlozi Washingtona za raspoređivanje u Njemačkoj ne prijete samo Londonu, već i Manchesteru, Birminghamu i britanskoj pomorskoj bazi u Clydeu u Škotskoj. "Britanija je najranjivija. Dovoljne su samo tri rakete i ova civilizacija će propasti", dodao je Popov.

FOTO Putinova 'Sotona' nanišanila je 14 meta: Ako dođe do nuklearnog rata, Rusija će prvo gađati ove lokacije

Russia says it starts nuclear military drills
1/29

Komentara 5

Avatar Sidewinder
Sidewinder
11:59 18.07.2024.

Ovi rusi su postali smiješni i dosadni s tim praznim prijetnjama.

RO
rogaz
13:22 18.07.2024.

Znaci Rusi bi bacali atomske bombe po Europi,ali moraju znati da ce i na Lenjingrad i Putingrad pasti poneka,a onda vise nema ni jedne WC skoljke u Rusiji.

KU
kuramela
13:40 18.07.2024.

Ne ide na dobro, uozbiljite se s komentarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije