uvođenje vojne obuke

Zastupnik DP-a: Moramo biti spremni jer smo okruženi susjedima koji su takvi kakvi jesu

Zagreb: Mario Radić prisegnuo u Saboru
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
12.01.2024.
u 16:59

''Ne promoviramo militantnu politiku, nego domoljubni, domovinski duh. No, ne živimo više u onom svijetu od prije pet godina. Rusija je napala Ukrajinu. Svi će uvoditi vojne rokove i pripremaju se za rat", istaknuo je Mario Radić

Domovinski pokret podijelio je na svojoj Facebook stranici nekoliko izjava saborskog zastupnika Maria Radića, vezanih uz uvođenje vojne obuke u školama, migrantima te nadolazećim izborima. 

''Premijer i Vlada ne žele učiniti ništa, a mi smo predlagali nacionalnu gardu i obvezni vojni rok na tri-četiri mjeseca. Mađarski premijer Orban objavio je da je Republika Srpska počasni susjed Mađarske, na što nitko u Hrvatskoj nije reagirao. S druge strane, u Srbiji se na četiri mjeseca uvodi obvezni vojni rok, a mi imamo oružane snage od 11.000-12.000 ljudi. Bojim se da u ovim vremenima ratnih sukoba u Ukrajini moramo biti spremni na to. Daj Bože da ne bude nikad ničega!'', kazao je Radić sinoć za Novu TV.

Treba li Hrvatska vratiti služenje vojnog roka?

Kako je pojasnio, riječ je najosnovnijoj školskoj obuci koja može krenuti odmah. "Imao sam taj predmet, a imao ga je i Plenković. Ja sam bio dragovoljac, a koliko znam, on nije. Možda je to njemu teška tema pa bježi od toga, ali mislim da je to nešto što nas čeka. I mi trebamo osposobiti mladiće i djevojke od 19 godina nadalje", navodi te dodaje:

''Ne promoviramo militantnu politiku, nego domoljubni, domovinski duh. No, ne živimo više u onom svijetu od prije pet godina. Rusija je napala Ukrajinu. Svi će uvoditi vojne rokove i pripremaju se za rat. Mislim da moramo biti spremni jer smo okruženi susjedima koji su takvi kakvi jesu''.

VEZANI ČLANCI:

Kako prenosi Domovinski pokret, Mario Radić govorio je i o migrantima: "Hrvatska se mora braniti svim sredstvima. Poljska je, primjerice, zbog kolona migranata na granicu postavila vojsku i policiju. Naša policija to može odraditi, ali im je netko zavezao ruke. Imamo problem što je netko rekao policajcima da, kad naiđu na migranta, daju mu papir s dozvolom da može tu biti sedam dana i puste ga van''.

Vezano uz nadolazeće izbore, rekao je kako žele dobiti što više mandata. "Trenutno ih imamo veliki broj i sada smo na 16, 17, 18 mandata. Nama su blizu prvenstveno snage koje su nacionalne, a ne možemo surađivati s 'Možemo' ili SDSS-om. Nismo stranka poput Mosta, koja želi zauvijek ostati u oporbi, već želimo mijenjati stvari jer Hrvatska ne ide u dobrom smjeru'', ustvrdio je.

VIDEO Plenković odbacio vraćanje starog vojnog roka, ali naveo moguću opciju: 'Zašto ne?'

 

Komentara 5

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
18:14 12.01.2024.

Možemo mirno spavati jer nas čuvaju Plenković i Božinović. Trenutno u zemlji nema ni 300 tisuća nepoznatih ljudi, bez ikakvih dokumenata, koji su u zemlju ušli ilegalno, nitko ne zna tko su, što su, čime su naoružani i kakve su im namjere.

FR
FraneTente1861
11:44 13.01.2024.

Sve tocno.Imamo Vucica u Srbiji koji konstanto siri mrznju prema Hrvatima.Orban na takozvanjoj dan RSa odlikovan od Dodika.Nasi Bosanski Hrvati diskriminirani pod velikobosnjackom ropstvom.Ne mogu birati naseg Hrvatskog predstavnika, vlada bezbroj puta "lazni Hrvat" Komsic. A granica "suplja" umjesto da imamo Poljsko rjesenje. A de ne govorim o "demografskoj katastrofi". Umjesto povratak Hrvatskog iseljenistva, veliki val muskaraca iz Islamske zemlje!Vojni rok 100%!!

ČI
Čife
19:23 12.01.2024.

Hrvatska je već osvojena i bez rata a to sa koncertima koje Austrijianci zovu šund ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije