Kiowa Warrior

Završena akcija izvlačenja dijelova helikoptera iz mora

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/3
31.01.2020.
u 11:42

U trodnevnoj aktivnosti izvlačenja dijelova helikoptera iz mora sudjelovale su snage Hrvatske ratne mornarice, Zapovjedništva specijalnih snaga, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova

- Aktivnost izvlačenja iz mora dijelova helikoptera Kiowa Warrior OH-58D završena je u četvrtak, 30. siječnja 2020. godine, a snage koje su sudjelovale u aktivnosti vratile su se u matične postrojbe.

Prema informacijama čelnika Povjerenstva za istragu pada vojnog zrakoplova OH-58D registracijske oznake 327, glavnog vojnog zrakoplovnog istražitelja pukovnika Maria Počinoka, iz mora su izvađeni svi ključni dijelovi helikoptera uključujući između ostalog trup, transmisija s motorom, glavni i repni rotor i repna kupa.

1/11

„Aktivnost izvlačenja je službeno završila u 17,18 sati. Svi izvučeni dijelovi helikoptera transportirani u 93. Krilo HRZ-a u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, gdje će Državni odvjetnik sa svojim timom zajedno sa Povjerenstvom MORH-a izvršiti očevid. Nakon toga Povjerenstvo će nastaviti s radom kako bi se što prije utvrdile sve okolnosti nesrećepada helikoptera“ rekao je pukovnik Počinok.

U trodnevnoj aktivnosti izvlačenja dijelova helikoptera iz mora sudjelovale su snage Hrvatske ratne mornarice, Zapovjedništva specijalnih snaga, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova - priopćili su iz Morha.

VIDEO Zadar: Izjava MORH-a nakon tragične nesreće i pada helikoptera Kiowa Warrior

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije