Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROD OGRADILI PLUTAČAMA

Završena drama u Makarskoj: Kataklizmički prizori nakon požara jahte

Makarska: Jahta Acceptus tjekom gašenja okrenula se na bok
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/11
29.06.2024.
u 17:11

Čim je počelo gorjeti, Makarani su lupanjem o brod uspjeli probuditi i tako spasiti troje članova posade koji su spavali u jednoj od pet kabina

Nakon nadljudskih napora desetaka službi vatrogasnih nakon cijele noći i jutra konačno je ugašen požar koji je iza sebe ostavio kataklizmične prizore u Makarskoj, gorjela je jahta "Acceptus" s pet tona goriva. U trenutku izbijanja požara u brodu su se nalazila tri člana posade. Vatra je izbila oko 23.50 sati dok su spavali. Nitko nije ozlijeđen, napustili su jahtu na vrijeme.

Prema riječima vatrogasnog zapovjednika JVP Makarska Marija Čovića, požar na brodici je sada u potpunosti ugašen i sada se pristupa saniranju, te će donji dio rive biti i dalje zatvoren za pješake, a gornji dio je otvoren.  Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić, potvrdila je za Večernji list da je makarska riva otvorena i za prometovanje vozilima. Vatrogasci i sve hitne službe uložili su velike napore kako bi riješili situaciju u makarskoj luci. 


 
Građani su pričali kako su se nagutali dima. Čitatelji Večernjeg lista javljaju da su se gušili i da je bilo strašno kad se raširio gusti crni dim. Čim je počelo gorjeti, Makarani su lupanjem o brod uspjeli probuditi troje članova posade koji su spavali u jednoj od pet kabina Jahta je gotova u cijelosti potonula, a iznad površine je ostao tek dio broda. Goruća plastika i vjetar koji nosi dim prema gradu stvarali su neugodnosti i domaćima i turistima.

Oko 17 sati oglasili su se iz Grada Makarske i poslali priopćenje za javnost.  "U makarskoj gradskoj luci, sinoć oko ponoći, došlo je do požara na jahti ‘‘Acceptus‘‘, koja je plovila pod malteškom zastavom. Požar je trajao više od četiri sata i gasili su ga vatrogasci s gotovo cijele Makarske rivijere, predvođeni JVP Makarska. Tijekom gašenja, plovilo je potonulo na bok, a zbog male dubine dio plovila je ostao iznad površine. U trenutku nastanka požara na plovilu su bile tri osobe, koje nisu ozlijeđene, stoji u njihovom priopćenju.

FOTOGALERIJA Pogledajte strašan požar u makarskoj luci: Potonula goruća jahta

Makarska: Jahta Acceptus tjekom gašenja okrenula se na bok
1/32

Gradonačelnik Makarske zahvalio je službama, a posebno vatrogascima, na pravovremenoj reakciji: - Najvažnije je da nitko nije ozlijeđen. Sve gradske službe i vatrogasci su na terenu. Požar je pod kontrolom, a brod je ograđen plutačama za slučaj izlijevanja no nadamo se da do toga neće doći. Vatra i dim još uvijek stvaraju neugodnosti građanima koje ovim putem molim da se ne približavaju kako bi službe mogle odraditi svoj posao. Olupina je u samom središtu grada pa se nadamo kako će biti ugašena i uklonjena što prije, ali u ovom trenutku je najvažnije da nitko nije ozlijeđen, rekao je gradonačelnik Zoran Paunović koji je noć proveo s hitnim službama na terenu.

Uzrok požara će utvrditi policija nakon očevida kojem će pristupiti kada plovilo bude u potpunosti ugašeno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije