Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgorjela luksuzna jahta

Detalji drame u Makarskoj: Prolaznici probudili posadu lupanjem nakon što je buknuo požar

Makarska: U gradskoj luci izgorila jahta duga 24 metra
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/7
29.06.2024.
u 09:05

Srećom, brodovi koji su bili privezani uz jahtu brzo su isplovili na pučinu čime je spriječeno nastajanje još veće štete

Prava drama odvijala se u noći s petka na subotu u gradskoj luci makarska gdje je na 24 metra dugoj jahti Acceptus oko ponoći izbio požar. Prema neslužbenim procjenama, jahta koja je plovila pod malteškom zastavom vrijedi oko 3 milijuna eura, a uzrok požara trebao bi biti utvrđen nakon policijskog očevida.

Vatrogascima s područja Makarske rivijere, predvođenim pripadnicima JVP-a Makarska, trebalo je više od četiri sata i oko 15 cisterni vode da ugase požar koji je počeo u krmenom dijelu broda, doznaje Slobodna Dalmacija. U trenutku kada je vatra buknula, na jahti su bila tri člana posade, a stanovnici su ih probudili lupanjem o brod, pa su uspjeli pobjeći neozlijeđeni.

Gašenje plamene stihije trajalo je tako dugo jer je u rezervoaru jahte bilo oko pet tona goriva. Za vrijeme akcije, brod se prevrnuo na bok, no zbog male dubine nije u potpunosti potonuo. Slobodna piše da je Acceptus cijelu zimu bio privezan, a samo 12 sati prije požara uplovio je u luku sa šestero gostiju koji su ga unajmili po cijeni od 90.000 eura za tjedan.

Požar je obavio rivu u gusti crni dim zbog kojega je bilo teško disati, a širio se i smrad zapaljene plastike. Zbog opasnosti od eksplozije, policija i vatrogasci ogradili su cijelu rivu. Srećom, brodovi koji su bili privezani uz jahtu brzo su isplovili na pučinu čime je spriječeno nastajanje još veće štete.

Slobodna Dalmacija doznaje da je Acceptus u vlasništvu poduzetnika iz Širokog Brijega Mišela Čolaka. On je vlasnik tvrtke Feal, a u Makarskoj ima stan i bavi se stanogradnjom.

GALERIJA U makarskoj luci izgorjela jahta od 24 metra

Makarska: U gradskoj luci izgorila jahta duga 24 metra
1/12
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije