Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNO UGAŠEN POŽAR

Nevjerojatne scene u Makarskoj: I bagerom su razbijali zapaljenu i potonulu jahtu kako bi ugasili požar

Makarska: U gradskoj luci izgorila jahta duga 24 metra
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/27
29.06.2024.
u 15:29

Prema neslužbenim informacijama, u trenutku izbijanja požara u brodu su se nalazila tri člana posade. Vatra je izbila oko 23.50 sati dok su spavali. Mještani su ih probudili lupajući u brod, te su se uspjeli evakuirati na vrijeme

Makarska riva svjedočila je neviđenoj drami više od 15 sati, koliko je trajala borba vatrogasaca s vatrom unutar luksuzne jahte "Acceptus". Prema riječima vatrogasnog zapovjednika JVP Makarska Marija Čovića, požar na brodici je u potpunosti izgašen, sada se pristupa saniranju, te će donji dio rive biti i dalje zatvoren za pješake, a gornji dio je otvoren. Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić, potvrdila je za Večernji list da je makarska riva otvorena i za prometovanje vozilima. Vatrogasci i sve hitne službe uložili su velike napore kako bi riješili situaciju u makarskoj luci, te omogućili građanima i posjetiteljima siguran i ugodan boravak u našem gradu, javila je Radio Makarska Rivijera.

Jahta je gotova u cijelosti potonula, a iznad površine je ostao tek dio broda. Goruća plastika i vjetar koji nosi dim prema gradu stvarali su neugodnosti i domaćima i turistima.

Za gašenje požara koristi i bager

Napori vatrogasaca da pjenom napune unutrašnjost broda nisu bili dovoljni pa su morali posegnuti za bagerom kako bi razbili dio jahte i pristupili izvoru požara, piše portal 24sata. Ovo je bio posljednji potez u nizu pokušaja da se vatrena stihija konačno stavi pod kontrolu. Prema neslužbenim informacijama, u trenutku izbijanja požara u brodu su se nalazila tri člana posade. Vatra je izbila oko 23.50 sati dok su spavali. Mještani su ih probudili lupajući u brod, te su se uspjeli evakuirati na vrijeme.

- Najvažnije je da nitko nije ozlijeđen. Sve gradske službe i vatrogasci su na terenu. Požar je pod kontrolom, a brod je ograđen plutačama za slučaj izlijevanja, no nadamo se da do toga neće doći. Vatra i dim još uvijek stvaraju neugodnosti građanima koje ovim putem molim da se ne približavaju kako bi službe mogle odraditi svoj posao. Olupina je u samom središtu grada pa se nadamo kako će biti ugašena i uklonjena što prije, ali u ovom trenutku je najvažnije da nitko nije ozlijeđen, izjavio je za 24sata gradonačelnik Makarske Zoran Paunović koji je na terenu s hitnim službama. 

Paunović je izrazio nadu da će olupina nakon gašenja požara biti što prije uklonjena i otegljena na drugu lokaciju. Policijska uprava splitsko-dalmatinska također se nada brzom rješenju situacije kako bi mogli obaviti očevid i utvrditi uzrok požara.

FOTOGALERIJA Pogledajte dramu u Makarskoj: Požar zahvatio luksuznu jahtu, počela je tonuti

Makarska: U gradskoj luci izgorila jahta duga 24 metra
1/32

Zabrinutost zbog mogućeg izbijanja goriva i onečišćenja mora umirio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Makarska Mario Čović:  - Koliko znamo goriva nema puno. Pokušat ćemo brod napuniti pjenom. Pokušavamo ga ugasiti na sve načine, poručio je šef lokalnih vatrogasaca.

Jahta "Acceptus" duga je 34 metra i široka sedam metara, može primiti do 12 gostiju u pet kabina, a brine se šest članova posade. Plovi pod zastavom Malte, a trenutno je unajmljena. Tjedan dana plovidbe u špici sezone stoji 100.000 eura. Prije dolaska na vez u Makarskoj bila je usidrena kraj otoka Marinkovac kod Hvara.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
16:47 29.06.2024.

To su ti benefiti luksuznog turizma

ZA
zagabria5
16:09 29.06.2024.

Pa kako ćeš ugasit vatri tim jednim šmrkom. Mi nemamo opremu za gašenje većih plovnih objekata koji su od lako gorivih materijala

VO
volimnju
19:01 29.06.2024.

još jedan stranac u RH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije