Zelena gradnja

Završena gradnja niskoenergetske kuće

kuća
Foto: 24 Sata
1/4
19.12.2013.
u 16:36

Kuća je izgrađena po principima zelene gradnje i zadovoljava osnovne uvjete niskoenergetske gradnje

Od rušenja stare kuće u Idrijskoj ulici, do prve prospavane noći obitelji Jelušić u novoj niskoenergetskoj kući prošao je 421 dan. Proces prikupljanja informacija i ideja o budućoj kući trajao je godinama, a od prvog razgovora Jelušića i arhitekta do otvaranja gradilišta prošlo je oko dvije godine, pišu 24 sata. Na gradilištu je radio ukupno 71 radnik od 20 različitih izvođača radova.

Kuća je izgrađena po principima zelene gradnje i zadovoljava osnovne uvjete niskoenergetske gradnje kao što su: dobro isprojektirana i izvedena termoizolacija, povoljna orijentacija i faktor oblika kuće. Ugrađeno je 70m2 prozora s troslojnim izo-staklom koeficijenta prolaznosti topline 0,8 W/m2K što pridonosi smanjenju toplinskih gubitaka.

Završnu fotogaleriju možete pogledati ovdje.

>> Štedljivu kuću napravite za 50.000 eura

Komentara 3

SO
Soljženicin
19:56 19.12.2013.

O tome treba pisati i ljudima objašnjavati kako se štedi na duge staze. Ovaj članak je trebao biti s puno viiiiiiše detalja.

DU
Deleted user
10:07 20.12.2013.

Ružna kuća Mislim da su ovo sve prevare Koeficijent k od 0,8 ne znači ništa u odnosu na 1,1 to u sto godina ne donosi 100 kuna sve us vemu prevara do prevare

Avatar airbizz
airbizz
10:02 20.12.2013.

ovo je samo reklama za kuću obitelji jelušić.takvo nešto su mogli napisati na društvenim mrežama i priložiti fotografije. za članak treba više informacija,kao faze gradnje,koji su materijali u pitanju,cijene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije