Sisački proračun

Zbog CMC-a ne znamo koliko ćemo novca imati!

'01.02.2010., Sisak - U Gradsku vjecnicu uskoro dolaze novo zaposleni. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
Foto: 'Nikola Cutuk/PIXSELL'
24.12.2011.
u 11:33

Sisak obustavlja donacije udrugama i gradnju u 2012.

Nepunih deset dana nakon što je Gradsko vijeće Siska usvojilo proračun za 2012. godinu, u visini od 199 milijuna kuna, gradonačelnik Dinko Pintarić donio je Odluku o privremenoj obustavi izvršavanja pojedinih rashoda i izdataka proračuna za iduću godinu.

– Odluka će vrijediti do 15. travnja, a posljedica je to aktualnih zbivanja u našem okruženju koje će imati traga u narednoj godini. Prvenstveno tu mislimo na odlazak CMC-a i stečaj Herbosa, rekao je jučer pročelnik za financije Damir Borić.

To konkretno znači usporavanje donacija svim udrugama, nepokretanje radova koji nisu zasebno financirani i smanjenje održavanja koje provode trgovačka društva. Svaki transfer novca udrugama, uključujući i sportskim klubovima, morat će odobriti gradonačelnik, dok će se radovi odvijati u skladu s likvidnošću proračuna.

– Ne želimo uzimati i pokretati obveze koje kasnije možda nećemo moći financirati. Nepoznanica je kako će se proračun puniti i ovo je mjera opreza. Naime, mislili smo da će sredinom godine Željezara opet početi raditi, no sada je izgledno, po novim informacijama, da se kupac tijekom 2012. godine ne očekuje, objasnio je Borić. Iako je planirani proračun za 2012. godinu već smanjen za 17 milijuna kuna u odnosu na ovogodišnji, u Gradu strahuju da je i to optimističan plan.

– Cilj je da ljudi zaposleni u gradskom sustavu dobiju plaću, da normalno funkcioniraju bitne stvari poput vrtića, pa tek, ako ostane novca, funkcioniraju ostale stvari poput kulture i slično, ističe Borić. Punjenje proračuna pratiti će se prva tri mjeseca, te će se tada odlučiti hoće li ove mjere ostati na snazi, ili će se ukinuti, a do tad će biti predložen i rebalans proračuna.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
13:24 24.12.2011.

a hoće li se i dalje \" zaposlenici u gradskom sustavu \" vozikati službenim automobilima u osobne svrhe ??

SV
sveznalica100
14:03 24.12.2011.

Neka napravi probir među izmišljenim radnim mjestima, pa će mu ostati više novca za ove kojima sada novac ukida.Sram ga samo može biti!!!

VR
VRBINA
16:03 24.12.2011.

Onda će i njegova princeza iz Koncertnog ureda ostati bez plaće, a i ovako prima nezakonito plaću jer djelatnici udruga mogu biti plaćeni samo honorarno. Kriste, pa valjda ona ne dobija plaću kao zaposlenica Galerije Striegl? Ako prima onda jeje to već više nego kriminalno, muzikolog zaposlen u Likovnoj galeriji. Ne, nema vam spasa, a ni Pintariću ni vašem Gradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije