Što je poduzela policija

Zbog lažne adrese ministar može i kazneno odgovarati

Mijo Crnoja
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
28.01.2016.
u 19:00

Kazna je za lažno prebivalište do 5000 kn. Porezna uprava, osim toga, Crnoju može prijaviti za neplaćanje prireza

Ministar branitelja Mijo Crnoja morao je prilikom prijave prebivališta u Samoboru – na adresi na kojoj se nalazi tek drvena potleušica – pod materijalnom i kaznenom (no ne i moralnom) odgovornošću potpisati izjavu da će ondje i stanovati u svojoj ili tuđoj kući ili stanu.

Za davanje lažnih podataka, navedeno je na obrascu, kazna je od 500 do 5000 kuna. Kad policija utvrdi da je Crnoja lagao (za to trebaju izići na teren), donijet će rješenje o odjavi prebivališta pa će se morati prijaviti drugdje. No, nije isključeno da će osim prekršajno ministar odgovarati i kazneno. Naime, porezna uprava može ga prijaviti da je na osnovi lažne adrese izbjegao plaćanje prireza, što za sobom povlači mogućnost podnošenja kaznene prijave zbog utaje poreza i prijevare.

Što je policija do sada napravila u ovom slučaju, jučer smo pitali u PU zagrebačkoj. Iako samoborsko područje spada pod njihovu nadležnost, uputili su nas da upite postavimo MUP-u jer je riječ o državnom dužnosniku. Jesu li samoborski policajci, kod kojih je Crnoja ishodovao papire o prebivalištu, išta poduzeli, MUP nije odgovorio. 

>> Ako se utvrdi da sam kriv i ako to zatraži premijer Orešković, spreman sam odstupiti 

>> Crnoja: Želim ondje izgraditi kuću, zato sam prijavljen na toj adresi. Gradonačelnik Samobora: Moguć i raskid ugovora za to zemljište

Komentara 109

DU
Deleted user
19:12 28.01.2016.

Podrzavam novu vladu Ali Ako je prekrsio zakon pa makar to bila I sitnica, treba snositi odgovornost I poslijedice. Samo tako Premijer I nova vlada mogu pokazati hrvatskom narodu da su reformska I drugaciji od svojih predhodnika.

Avatar ytrewq2
ytrewq2
19:16 28.01.2016.

Crnoja je katastrofa. Najbolje bi mu bilo da sam podnese ostavku.

TH
than
19:10 28.01.2016.

Prebivaliste, boraviste... Mada to nije bitno u ovoj temi, jer je potpisao da zivi u onoj stracari gdje ne boravi. Covjek se ogrijesio o zakon i to je vidljivo iz aviona, samo se to pokusava zataskati ili barem umanjiti negativnu konotaciju svega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije