incident

Zbog Nikolaidisove izjave o RS-u ugroženi odnosi Srbije i C. Gore

vlada
VL FOTO
19.01.2012.
u 10:21

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore priopćilo je jučer da "stavovi Andreja Nikolaidisa izneseni u njegovu autorskom tekstu, ni u kojem vidu ne odražavaju službene stavove Crne Gore"

BEOGRAD – Savjetnik predsjednika crnogorskog parlamenta Andrej Nikolaidis je svojim komentarom da je na proslavi 20 godina Republike Srpske u Boriku trebalo upotrijebiti eksploziv, ugrozio odnos Srbije i Crne Gore – izjavio je agenciji Tanjug profesor Fakulteta političkih znanosti Predrag Simić dodajući da Nikolaidis, kao nositelj savjetničke dužnosti, ima obvezu izražavati državne stavove, a ne osobne pa takva njegova izjava predstavlja ozbiljan diplomatski izgred.

– Da je možda na samom početku reagirala Crna Gora, sve bi bilo drukčije. Ali budući da je reakcija bila usporena, došli smo do incidenta – pojasnio je Simić. Zbog Nikolaidisova teksta, koji je objavljen 11. siječnja, Srbija je uputila prosvjednu notu Crnoj Gori, gotovo istodobno iz Beograda i Podgorice.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore priopćilo je jučer da "stavovi Andreja Nikolaidisa izneseni u njegovu autorskom tekstu, ni u kojem vidu ne odražavaju službene stavove Crne Gore".

Komentara 1

OB
-obrisani-
22:33 19.01.2012.

Zbog Nikolaidisove izjave o RS-u ugroženi odnosi Srbije i C. Gore: -------------------------------------------------- Koji odnosi Srbije i Crne Gore? Dok se ne počisti lopovsko-izdajnički politički sistem u Crnoj Gori, odnosa neće ni biti, a niti nam takvi odnosi i sa takvimaa trebaju!!! Ponosna Crna Goro makni sa vlasti što pre ovu bolumentu, da bi mogla da dišeš kako treba, a već im se polako nazire kraj!!!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije